torsdag 7 januari 2010

Visst är det vackert - men kallt.

Utsikten under dagens hundpromenad var vacker men aj så kallt det var. Minus 25 och en svag motvind. Kyleffekt minus 40 så det var inte utan att jag drog ner ansiktet ordentligt i kragen.
De små håriga hade inga större problem med kylan så länge de höll sig i gång. När de stannade åkte först den ena tassen upp sedan växlade de, "frostkramp". Griima har problem med sin bakhas i kylan. Hon får ont trots hasledsskyddet. Stina är halt lite av och till i vänster fram. Skulle tro att hon halkat till och sträckt sig. Hon kommer att njuta av sin massage i kväll också. Annars har dagen mest bestått av att hålla sig inne i så stor omfattning som möjligt. Varför frysa i onödan....

onsdag 6 januari 2010

Nothing is like home, sweet home.

Skönt att vara hemma igen. Resan hem blev som vanligt en överraskning när man köpt biljett av SJ. "Ersättningsbuss" från Åre till Östersund. Det blev fyra bussar för att få med sig allt folk. Tog en bra stund att nå stan. Jessica hade lämnat bilen vid stationen eftersom hon åkte till Katrineholm innan vi kom till stan. Trots kylan så startade bilen som tur var utan problem. Lastade in väskorna och sedan rullade Ulla och jag hemöver. Väl hemkomna blev vi varmt välkomnade av våra fyrtassade vänner. Både hundar och katter kom oss till mötes. Efter att ha hälsat ordentligt blev det mat och rastnig. Ulla och jag åt rester från middagen Jessica hade här i går kväll. Det var riktigt smarrigt.
När vi ätit och tagit hand om hästarna så satt vi i soffan och drack kaffe. Då vi såg oss omkring så hade djuren klumpat ihop sig för att kunna vara tillsammans med oss allihopa. Griima, Morris och Millan för sig och Stina och Doris för sig. Snacka om att de var nöjda över att ha husse och matte hemma igen. Och jag ljuger om jag säger att dt inte var skönt att komma hem till de små rackarna igen.

tisdag 5 januari 2010

Bara - vara.

På väg till Åre igår satt Ulla och jag och lyssnade på gamla godingar via spotify. Det tog en stun innan vi kunde slå oss ner i bistrovagnen eftersom tåget naturligtvis var försenat.

Väl framme checkade vi in och fixade lite mysigt med dricka och mat på rummet. Det var gott att bara kunna vara.

Idag var vi ute och gick en tur i Åre by. Det var strålande fint väder men ack så kallt. Runt minus 30 i Åre by så det gick ganska snabbt mellan "inbrytningarna" i olika butiker. Lite kylslagna tog vi sedan en fika på rummet.
Efter att ha fått tillbaka det mesta av värmen så gick vi ner till badet. Tog en tur i sauna world och provade på de olika typerna av bastuar. Efter den första så hade värmen kommit tillbaka fullt ut. Skönt. Tittade upp en sväng i poolbaren för att sedan gå tillbaka till rummet efter en rengörande dusch.
Jag och Ulla började nästan samtidigt prata om att vi saknade våra fyrbenta vänner. Dessa möter vi som tur är redan i morgon.
Nu ikväll har vi ätit oss rejält mätta i hotellets restaurang och befinner oss nu på rummet där vi vilar ut i "paltkoma".

söndag 3 januari 2010

Träningen gav glädje och energi.

Var iväg på Dille och tränade med Stina och Griima. Vi var några fler än sist vilket var roligt. Det var lite tränig i "dubbelbox" och balanshinder samt tunnlar. Griima fick fokusera på balansbommen och att bli utskickad på ett hinder och sedan komma tillbaka. Vi kom upp på ganska bra avstånd och hon hade bra med fart. Balansbommen är fortfarande läskig men det tar sig. När vi körde bana fick hon gå på small-hinder för att spara sitt ben. Hon följde jättebra och hade bra fart. Tvekade lite på bommen men med peppning i rätt stund kom hon över utan att tveka. Med Stina gick det bra tills vi körde bana på slutet. Då var hon så himla övertänd att hon bara gick förbi slalomet och skällde. Efter lite omtag så fungerade det men det kändes som om vi inte riktigt hade kontakt. I dubbelboxen prövade jag lite för att få henne att gå med fart vilket gick bra mot slutet. Hitade lite knappar.
Åkte därifrån med glädje och energi i kroppen.

Väl hemma var det dags att plocka iordning hundprylar, stretcha vovvarna och sedan skjutsa Daniel och Caroline till tåget. Det har varit jätteroligt att ha dem häruppe några dagar. Tråkigt bara att tiden går si himla fort. Innan de for var de ute med Jessica på en ridtur. Daniel hade iallafall inte trillat av den här gången, heller.

I morgon lunchåker Ulla och jag till Åre, Holliday club på en 2 dygns lillsemester. Ska bli riktigt skönt att bara vara. Sist var när vi var på Gotland. Jessica är hemma och tar hand om alla djuren. Vad gott med 2 sovmornar på raken...