söndag 29 mars 2015

På turne!

Det är inte så att jag trivs mindre bra på jobbet men då man får ett mms från frugan med bilden nedan, önskar jag att jag var någon annanstans. Att få sitta i solen mitt i flocken finns det inte mycket som slår. Att sitta vid datorn på jobbet går ju lätt bort. Tack Ulla för en underbar bild på våra pälsklingar. En stunds dagdrömmande var välbehövligt mitt i debiteringsarbetet...

När hon någon dag senare skickade bilden på Millan med en stor sork som hon höll på att knastra i sig. Inte speciellt roligt att se eller höra. Det positiva är i alla fall att det blir mindre antal med skadedjur i närområdet. De drar ju till sig orm och annat oknytt.
Orm är ju inget jag vill ha på gården. Det räcker med de slangarna som den där odågan Linus släpar hem från närområdet.


Under två helger har jag tillsammans med 11 andra agilityintresserade gått agilityinstruktörskurs 1 på Eskilstuna brukshundklubb. Det var ett härligt gäng människor som slipades av Camilla Åström i konsten att agera instruktör för hunar och människor i den ädla agilitykonsten.. Camilla löste det på ett alldeles eminent sätt. Jag fick med mig mycket "matnyttigt" både vad gäller egen hundträning/inlärning men även när det gäller rollen som instruktör och föregångsman.
Den 23/3 mailade hon mig domen efter prov och bedömning. Jag är nu godkänd som agilityinstruktör steg 1.

Den gångna lördagen var jag iväg till Strängnäs och tävlade med Wynja och Griima. Wynjas båda lopp resulterade i två nollor varav hopploppet gav en pinne. I agilityklassen var det väldigt många nollor så där fick vi vara utan. Hon fick span på lite luktande filtar som hängde mellan banorna och var lite seg på gungan. Men vad gör det då man har 100% utdelning på starterna. Filmen med de båda loppen ser ni här ovanför.

Griima gjorde också bra ifrån sig och jag är supernöjd trots de två diskningarna. Som vanligt var det husse som inte var med riktigt. Hennes båda lopp är på filmen här under. Hon är klar för trean men får jobba kvar i tvåan ett tag till och vänta på att Wynja kommer ifatt.

Griima gjorde 2 klockrena lopp. Synd bars att husse med kraft såg till att fixa en disk i hoppklassen.
Husse var så inne i att lösa en giftig kombination som fanns i small och mediumklass. Vi löste det galant, Griima och jag
Bara det att husse inte observerat att domaren ändrat på den kombinationen eftersom det skulle bli för tight i largeklassen....
Husse fick trots disken lite pluspoäng av domaren. Men frågan är om det berodde på hans bristande intellektuella spänst eller att vi löste det snyggt?


I agilityklassen "tryckte" jag ut Griima i sista porten men vad gjorde det. Jag log stort efter den supertighta svängen efter balansbommen efter ett underbart "running contact". Den kan jag leva länge på. Den finns på filmen ovan och jag har sett den delen många gånger...
Detta till trots så åker jag hem med en vinnarkänsla och lycka i magen. I mina ögon har jag världens bästa hundar. Detta gäller även Stina som var med som support till de yngre förmågorna.

Dags att titta i tävlingskalendern och anmäla innan 1 april till nya tävlingar. och denna veckan är det påskledigt. Dags för viltspår igen. Har hunnit med ett under de soliga dagarna för någon vecka sedan.

GLAD PÅSK TILL ER ALLA!