tisdag 26 juni 2018

Sorg och glädje i midsommartid.

Den nyanlända flockmedlemmen, Lilo går från klarhet till klarhet. Hon är nu i stort sett en fullvärdig medlem i den Bolltorpska flocken.
Samtidigt som vi gläds över vår nya medlem så har en lämnat oss.

Felix har under en tid varit lite tussig och blivit insatt på antibiotika, men det hjälpte inte. I förra veckan slutade hans njurar att fungera och efter att försökt få igång dem igen fick han till slut somna in. Vad som kunde göras gjordes men han var för sjuk så vi lät honom få gå över regnbågsbron. Tack för att vi fick ha dig hos oss och lära känna dig. Du blev bara strax över ett år innan du kallades till andra jaktmarker. Du fyllde en plats i flocken och lämnar ett tomrum efter dig.

Dagen innan midsommar så fick vi ånyo finbesök från Jämtland. Dotter med son och pojkvän kom ner för att fira midsommar med oss. Det var sköna och aktiva dagar med mycket tid med barnbarnet.
Dottern passade på att tillsammans med pojkvännen byta bromsskivor och belägg på Ullas outback både fram och bak. Tassemobilen .2 fick nya bromsbelägg fram. Tack för hjälpen. Det besparade oss både tid och pengar. Känns skönt men lite udda att dottern blivit så bra på bilar. Under sin uppväxt visade hon inte alls något intresse för att skruva med bilar. Nu är hon utbildad servicetekniker och jobbar på bilbolaget. En vinst för oss alla.

Om man vill rida så får man hämta in hästen själv. Här går Max med Gandur som villigt låter sig ledas från hagen till stallet. En trevlig ridtur med mamma stod på programmet för Max och för Gandur blev det lite omväxling mot hagen.

Som vanligt blev det riktigt tomt när det for tillbaka mot Jämtland. Som tur är så ska vi snart dit då morfars lillkille fyller tre år.
Båda småttingarna har fungerat super med Max. I synnerhet Lilo som verkligen utmanat Max i dragkamp.


Puma har "boat" in sig i den för katterna avsedda klättermodulen. Himla tur att den står i ett rum med grind så att bara Puma tar sig dit. De små "terroristsystrarna" hade nog mer än gärna tagit del av denna.
Ser man på hur de tidigare angripit klösbrädan i köket så vore detta rena superfesten för dom. Fyra smaskiga pelare att angripa med tänder och klor.

De får fortsätta att hålla sig utanför och bara längta efter denna. Systrarna var iväg på ringträning med oss ute i Kvinnersta. Det är där Örebro lokala kennelklubb håller till. Det blev en jobbig men positiv upplevelse. Det var runt 30 hundar av diverse olika raser där. Bra miljöträning och mycket bra träning för dem att hålla fokus på husse och matte. De skötte sig jättebra och var rejält trötta då de kom hem. Mycket intryck att smälta efter den kvällen.

Jag har börjat lite smått med agilityträningen med de små. Det är tydligt att de är två helt olika individer som behöver olika typer av både handling och motivation.
Ambie är lite av primadonna som gör det hon ska men fort tröttnar.
Lilo är däremot lättmotiverad och uppskattar att få jobba lite mer. Hon tar till sig snabbt och jag får nog passa mig så att jag inte går för sakta fram. Hon behöver utmaningar på ett annat sätt än Ambie.

Båda fungerar på raka tunnlar och mycket låga hopp samt däck. Har även börjat köra alléslalom. Där syns det tydligt att Lilo ligger lite före och snabbare fattar galoppen. Olikheterna är ändå en rolig utmaning. De kommer att få visa av sig lite på Sunne jaktmässa för att dels få miljöträning men också att visa upp hinderinlärning med unga hundar med allt vad det innebär. Man vet ju aldrig hur det går när man har de här systrarna på banan. Det bjuder jag gärna publiken på. Huvudsaken är ju att vi har kul...