måndag 9 september 2019

Vänstervarvande, en dyr selfie, agility och viltspår

Nationell utställning i Märsta

Det är inte utan att vi börjar bli lite bortskämda med bra resultat för våra unghundar på utställningarna. Verkar också som Lilo och Ambie turas om att ligga i täten. Nu senast på "Ulla Segerströms & Bertil Sted-Grens Minnesutställning" den 25 augusti i Stockholm. Lilo blev BIM med cert och Ambie fick reservcertet. Joykooi´s kullsystrar ur ädelstenskullen blev alltså både bästa tik 🥇 & 🥈!
BIM Joykooi Kristall (Lilo). BIR Kamas Mr Spock

Selfies kan vara dyra!

Passade under veckan på att ta en statlig selfie på väg till jobbet. Staten har ju varit vänliga nog att placera ut stora selfiepinnar längs många av våra vägar och då ska väl dessa användas? Eller inte!
Lyckades i alla fall med konstycket att utlösa en sån där på väg till jobbet i förra veckan. Det som grämer mig mest är att det var just på väg till jobbet. Den mentala acceptansen hade nog varit större om det varit på hemvägen. Nu väntar jag bara på bilden och vad kostnaden för den dåliga analoga kopian blir? Som tur är så tas bilden innan man gör upptäckten att den togs...

Öronvax på hund

Lilo har ju dragits med lite problem med sitt ena öra. Först en liten inflammation och sedan vax som inte vill släppa riktigt. Nu är det vaxpropplösare för hund en vecka till innan återbesök för eventuell sövning och spolning. Hoppas vaxlösaren räcker. Lilo är jätteduktig då jag behandlar morgon och kväll. 


Agilitytävling - äntligen på gång

Efter ett längre uppehåll med agilityn, bortsett från clubshowen, så är vi på gång igen. Wynja och jag har kollat in och anmält oss till fyra tävlingar i höst/vinter. Uppehållet berodde på valpar och en dålig förarhäl. Nu är valparna borta, hälen opererad och suget efter att springa agility är stort både hos mig och Wynja. Hon kommer att fixa det utan problem. Frågan är väl om min häl kommer att fungera så jag kan jobba upp oss i tempo och flyt? Det är bara  att prova och se hur det blir på tävling. Under träning fungerar det hyfsat. Det är inget fel på hälen men det gör bara så förbannat ont emellanåt. Särskilt när jag hållit på en stund. Hoppas att tävlingsdjävulen och adrenalinpåslaget gör att jag inte tänker på hälen. 
Jag väntar med att starta med Lilo till nästa säsong. Hon behöver mogna på sig och bli lite tryggare innan vi drar ut på banorna. Har ju ett slalom att få till med henne också😁

På gång med viltspåret också🙄

Både på lördagen och söndagen under den gångna helgen var vi ute i skogen, kooikrarna och jag. De fick varsitt spår respektive dag medans jag både fick lägga och gå tre spår varje dag. Nu i kväll känns det i hälen😣att jag jobbat med kroppen och framför allt fötterna. Delvis kan det bero på att jag mockade hagen och körde iväg hästskit. Många skottkärror blev det men nu är det gjort och det känns skitskönt...
Snart dags att gå spår i öppenklass med Wynja och hoppas på det tredje förstapriset. Det är det som saknas innan hon får viltspårchampionatet. Lilo är snart mogen för anlagsprov och det dröjer nog inte länge förrän även Ambie ska göra anlagsprovet.

Det är ganska häftigt att jobba med tre hundar. De är lika men jobbar så väldigt olika och behöver stöttning på olika sätt både i spårarbetet och på agilitybanan..