måndag 30 januari 2012

Lite vinter, trots allt.

Det blev lite kyla och snö i Bolltorp också. Inte så att det stör utan det blir bara lite klarare luft och renare på marken. Det här vädret funkar ju riktigt bra med hundarna också. Inte en massa torkande och duschande av leriga tassar och magar.
Griimas tass har börjat se riktigt bra ut. Detta var tredje gången sedan jul som hon skadat sina trampdynor sedan jul. Jag tror att hon efter operationen på vänster has har fått en liten vridning på högra baktassen just vid avstampet vilket gör att hon sliter mer på den tassen. Framför allt då det är is och fruset grus som kan "skära" i trampdynorna. I går fick hon följa med på träningen vilket hom gillade skarpt. Hon for fram som ett jehu och jag hade fullt sjå med att hålla igen henne. Med tanke på att hon inte har varit igång på ett tag så fick hon bara ett "tredjedels pass". Både hon och Stina var riktigt nöjda efter träningen. Även jag var nöjd - tränade på att vara lite mjukare i kroppen vilket verkade funka.
På eftermiddagen tog Ulla, jag och hundarna en promenad. Ut och upptäcka en ny promenadslinga. Nu när det varit lite tjäle så har de passat på att skörda salixen som växte på baksidan av huset. Nu kan vi se gården från ett helt nytt håll vilket var som att se en helt ny gård. Dessutom så både känns och syns det mycket öppnare runt gården nu. Åtminstone tills det är dags att skörda salixen igen om 4-5 år.
Nu är det bara att vänta in tävlingssäsong och varmare väder. Ni vet sånt där som förser livet med lite extra glädje och guldkant. I denna del av Sverige går det att bada utan att riskera frostskador av vattnet i juni/juli/augusti. Perfekt träning för både folk och fä...