lördag 1 augusti 2009

Laddning inför DM i Timrå

Nu är det bara timmar kvar innan "mammas lilla blå" börjar rulla mot Timrå med mig och Stina ini. DM - 6 starter på en dag. Kan det bli bättre för en agilitynörd?!
Har varit på klubben tidigare idag och även i torsdags kväll för att kolla av formen på både Stina och mig. Stämmer allt kan vi nog bli giftiga i Timrå för på träningarna gick det utav bara den.
Oavsett resultat ska det bli roligt att tävla och köra bana. Så fort jag kan ska jag lägga ut resultat och förhoppningsvis en film.

onsdag 29 juli 2009

3 dagar in i arbetet....

Så har jag varit igång på arbetet i tre hela dagar. Måndagen var riktigt tuff då jag först var på begravningsbyrån i 2½ timme för att sedan sätta mig personal som var med om olyckan vid Forsaleden i förra veckan. Det tog också cirka 2½ timma. En riktigt bra dag men ack så jobbig mentalt.

Nu efter den tredje dagen börjar det rulla på. Jag kommer in i arbetsrutinerna mer och mer. Framför allt så är jag inte så trött efter en arbetsdag som igår och i förrgår. Nästa vecka är jag väl som vanligt igen.

I går kväll var jag och hundarna iväg till Storsjön vid Lugnvik där de fick simma av sig rejält.


Det fungerar jättebra att vi apporterar med varsin hund bredvid varandra utan att de bryr sig om varandras apporter. Stina och Griima är fullt fokuserade på vad de skall göra. Ulla hade tagit med fika så vi fikade lite i den sköna kvällssolen innan vi for hem.

I morgon ska jag skicka iväg inbjudan till valpköparträffen som vi ska ha här hemma i början av september. Hoppas att alla kan komma för det skulle vara så himla kul att se vad det blivit av de små liven....

Mentalt håller jag på att ladda upp inför DM i Timrå den 2 augusti. Jag återkommer med rapport därifrån längre fram. Förhoppningsvis även med film.

söndag 26 juli 2009

Fäviken dag 3, sista dagen.

Sista dagen avklarad. Vi hade tur med vädret på dagens två uppvisningar, uppehåll. Mellan uppvisningarna kom det dock en skur. Under natten hade det regnat och blåst rejält. Tur att man inte campade där.
Vädret till trots så var det en hel del folk där. Royal Canins monter var ganska välbesökt av folk med frågor om foder och tillväxt med mera. Att sitta med och bara lyssna var också väldigt lärorikt och gav en hel del funderingar om hur jag hanterar fodringen av de egna hundarna. Man lär sig som sagt så länge man lever.

Casimir var nöjd med hur jag och Stina löste ut uppvisningarna och vill ha tillbaka oss nästa år. Vi kommer gärna men hoppas på en lite bättre framförhållning med tanke på planering med familj och eventuella tävlingar. Att det var lite sent i år berodde på att det blivit ny personal på RC. Då är det inte så konstigt att det missas lite innan de nya kommit in i rutinerna.

Efter att ha lastat av hindren på klubben och här hemma var det kanonskönt att få sätta sig ner hemma och bara vara. Stina ligger i soffhörnet och bara njuter av att vara hemma igen. Jag är riktigt imponerad över hur hon lyckats med att behålla motivationen och kunnat svänga så snabbt mellan att vara lugn och sansad till att bli riktigt på hugget.

Nu är det bara att ta nya tag och ladda om inför DM den 2 augusti. Det är inte utan att jag är lite avundsjuk på hundkompisarna som varit i Sundsvall och tävlat i helgen, trots att jag haft det gott på Fäviken. Men tävling är ju tävling. Hoppas att det gått bra för dem......