söndag 19 februari 2012

Våga vara glad och ta för dig av livet!

Vi har haft både fin och ful väder den sista veckan. I fredags eftermiddag såg det ut så här när jag var ute på långpromenad med mina fyrtassade. De for omkring som små jehun mellan raderna där salixen växt innan de tog reda på den. De var väldigt intresserade av alla de har- och rådjursspår som gick kors och tvärs över lägdan. Det var cirka 1 decimeter snå så de fick jobba lite, för att inte tala om mig. Jag var rejält varm då vi gått varvet runt.
Några dagar var det riktigt gråväder så det passade allra bäst att ligga kvar och snusa i soffan. Både Stina och Griima har hittat mitt favorithörn i soffan. Även om jag redan ligger där så kommer de och knör in sig. Flyttar jag mig suckar de lättat och brer ut sig än mer. Det gör inget att de vill krypa intill mig men de behöver väl inte ta sån himla plats? Trots allt så är det inte så lite mysigt.
En av mina vänner på fb har lagt ut den här länken och jag kunde inte låta bli att dela den. Bäddar även in den på bloggen. Tycker den är så himla bra. Dels visar den att agility är en verkligen actionfylld sport, dels för att den även visar en sådan glädje hos både förare och hundar. Även på ett VM svallar känslorna i positiva vågor.

Ett tag till så har vi klätterkullar som de håriga gillar att klättra i. Det är salixskörden som är upplagd som flis längs vägen och ger lite kuperad terräng att klättra i.
Labbetorps ridhus var besökt av likasinnade för träning idag. Som vanligt var det riktigt trevligt och hundarna gick bra. Gick även ganska bra för mig. Dock har jag märkt av att det är en markant skillnad att bara träna en hund mot numera två. Jag blir riktigt svettig varje träning.
Nästa lördag ska jag träna för Camilla B i Latorps ridhus tillsammans med tre andra från Segersjö hundsällskap. Det lär nog bli ett fyspass för mig som heter duga. Ingrid och Anna-Karin var ju duktiga att jaga på mig uppe i Jämtland. Verkar som om jag hittat en bra jägare här nere också. Ska i alla fall bli både roligt och spännande att träna för instruktör igen. Camilla lär väl hitta en hel del utvecklingsområden på mig som förare och lite träningstips.
Några ord på vägen. Även detta har jag kopierat in från fb. Jag tycker det är viktigt att vara glad och lycklig. I dagens samhälle är vi inte så bra på det utan ser oftast allt lite mörkt och negativt. Våga sticka ut och vara glad. Det värsta är väl att du lyckas göra någon annan glad......