lördag 13 februari 2016

Mitt i vintern - vi tävlar och spårar utan att frysa rumpan av oss...

Förra lördagen for jag, Griima och Wynja till Linköping för att tävla. Det blev en riktigt lång dag för oss medan Stina var hemma med Ulla och hade kvalitetstid.
Det var dubbla klasser i tvåan men det blev enbart start i agilityklasserna för Griima då hon inte fixar fyra starter på en dag.
Wynja var anmäld till 4 starter men vi strök oss från den sista. Griima gick som tåget och var riktigt på hugget. I sista loppet riktigt kände jag hur hon tryckte på bakifrån på upploppsrakan. En härligt glädjefull känsla.
För Wynja gick det inte så himla bra. Tveksam, osäker och ville inte alls vara med. Till och med så att hon ville lämna banan.

Tack och lov så fick jag de avgörande loppen filmade. Ulla och jag tittade på filmerna när jag kom hem. Huvudorsaken kom vi fram till var att högtalarna var placerade högt upp under taket och gav ett konstigt eko i ridhuset. I det avslutande hopploppet kom hon igång som vanligt. Tråkigt att jag inte fick tag i någon som kunde filma.

På söndagen drog vi iväg på viltspårprov i öppenklass. Så här efteråt ser jag att gårdagen hade satt sina spår i mitt förtroende för Wynja. Detta tillsammans med att det faktiskt var ett tag sedan jag spårade med henne och var lite osäker på att läsa hennes arbete. Hon tog spåret bra men jag var för tveksam och fortsatte styra henne runt i rutan tills hon tog spåret igen. Hon spårade faktiskt riktigt bra men var tveksam då jag var osäker vilket gjorde att hon sökte mer stöd vilket hon fick på ett alldeles för mjäkigt sätt. Ett rejält tapp där vi blev visade på spåret igen. Resten löste hon riktigt bra men jag valde bort skottprovet för att hon skulle få ett bra avslut. Bara att anmäla på nytt och påt igen.
Sitter och skriver på en artikel om varför och hur det kom sig att jag började viltspåra med Wynja. Det var redaktören för SKOOIs klubbtidning som hade hört att jag höll på med detta och ville ha en artikel om viltspår med lite bilder. Riktigt kul att sitta och klura på. Resultatet får väl andra bedöma men så här långt är jag nöjd med vad som kommit ner på pränt.
I söndags var det också kursavslutning för grundkursen i agility som jag har haft under 6 söndagar. Det har varit ett roligt och läraktigt gäng att hålla kurs för. Deras fyrbeningar har skött sig alldeles förträffligt.
En av kursdeltagarna räckte över 1½ tjog ägg i olika kulörer. Perfekta som påskägg då de inte ens behöver målas.
Nästa söndag drar vi igång med fortsättning för samma gäng. Ser fram emot det.

Så efter ett par veckor av barmark kom snön tillbaka. Kändes först som om våren var på gång men den känslan dog snabbt ut.
Detta till trots så är det inte långt kvar till våren, åtminstone inte runt den Bolltorpska gården..