fredag 25 maj 2012

En del är som fästingar - helt onödiga

På ÖBK´s hemsida går följande att läsa. ÖBK
"ÖBK:s kassör har under den senare tiden vid två tillfällen blivit uppringd av en anonym person som har uttryckt sig mycket otrevligt och hotfullt. Detta är självklart inte acceptabelt och händelserna har polisanmälts. ÖBK:s kassör har mot bakgrund av ovanstående valt att avgå som kassör. Vet du något om vem den anonyma personen kan vara, ta omedelbart kontakt med ordförande, 0706/829525."

Visst är det helt jälla otroligt att "någon" angriper en enskild styrelsemedlem. Som sådan tar man ju inga beslut eller styr klubben själv. De facto är det ju hela styrelsen som styr klubben tillsammans med övriga medlemmar. Och denna styrelse är dessutom framröstad av medlemmarna vid årsmötet i god demokratisk anda. Denna "någon" verkar över huvud taget inte ha alla indianer i kanoten då "någon" inte förstått att det är just vid dessa möten som medlemmarna själva kan påverka vilka som ska sitta med i styrelsen.
När jag säger påverka så menar jag att den som har synpunkter måsta ta bladet från munnen och tala om vad de tycker i detta forum. Gör man inte det utan fegt håller igen munnen och sedan väljer att gå till angrepp på en enskild medlem som fått ett förtroendeuppdrag av övriga medlemmar, då har "någon" verkligen passerat gränsen för vad som är korrekt. I och med detta personangrepp så har "någon" i mina ögon angripit inte bara hela styrelsen utan även klubben som sådan.
Nu hoppas jag att denna antagonist per pronto försvinner från den braiga klubb som jag med flera är medlemmar i.
Individer som denna "någon" kan jag lätt jämföra med fästingen. En mycket irriterande företeelse men fullständigt onödig. På ett sätt tycker jag i all min ilska synd om denna "någon". Det kan inte vara lätt då man inte har något eget liv utan måsta parasitera på andra individers väl och ve. Nu har jag fått kräkas över en "någon" som fegt gömmer sig i anonymitetens grå töcken. Uteslutning ur föreningsverksamhet på livstid vore en lämplig konsekvens.

Nu till positiva saker. I morgon lördag kommer bästa Solveig och BT´n Humlan och hälsar på. På söndag kommer "världens bästa dotter" ner och hälsar på sina föräldrar på Bolltorp. På måndag är det träning och formslipning inför DM hos Camilla på Apropå hund. Så trots surdegar finns det en hel del att se fram emot. Rapporter om livets glädjeämnen kommer allteftersom att presenteras på just denna blogg.
Millan på jakt efter något ätbart i hagen.

tisdag 22 maj 2012

Blommor, värme, dofter och en satans massa mygg

Nu har värmen verkligen kommit. Det började redan i går men i dag var det kanonskönt ute. Skulle ha tagit shortsen till jobbet, som det nu var blev det lite varmt.
Alla gräsytor är klippta i helgen. Agilityplan blev riktigt bra efter det att jag spridit ut sand i de värsta ojämnheterna. Hindren är uppsatta så att det går både att köra bana och enskilda hinderkombinationer. De håriga vännerna sneglar mot banan varenda gång vi går ut eller är på väg in. Med självklar äganderätt kollar de in så att ingen okänd är där och tjuvtränar.
Utanför huset doftar det numera starkt av blommande syrener. Mitt bland alla lila så växer det en ensam vit som bryter av rejält mot övriga buskar. Längs grusvägarna står smultronen i full blom och mellan dessa så står bestånd av gullviva, skogsviol och liljekonvaljer som sprider både doft och färg.
I trädgården ser det nästan ut som om det snöar lite emellanåt. Äppelträd och päronträd blommar för fullt och släpper ifrån sig lite kronblad i den svaga vinden vilket ger nästan ett lite vintrigt intryck då de seglar runt i luften för att sedan sakta dala ner mot marken där de lägger sig till ro på det sommargröna gräset.
Det enda smolket i bägaren just nu är att jag ännu inte blivit av med min efterhängsna förkylning. Tvärtom verkar det som om den gjort ett omtag för jag har blivit mer snorig igen.

Med värmen kom även de blodsugande snabelflugorna. De har fullkomligt exploderat ut ur sina larvstadier. Ikväll var vi tvungna att ta in hästarna då det var svart av dessa små vampyrer runt hästarna. Jag hoppas att det bara är tillfälligt. Fåglarna lider i alla fall ingen brist på käk...