torsdag 7 juli 2011

Jag är en mycket stolt och nöjd husse.


"Kanonsabotören" visade sig vara en riktigt stor tävling. Ca 2300 starter på 2 dagar och av dessa så var jag och hundarna på G vid 8 av dem.
Det var ett väldigt bra arrangemang med bra flyt och ett tidsschema som höll. Trots att jag har hundarna i 2 klasser så krockade det bara vid ett tillfälle. Med den flexibilitet de hade ordnat vad gäller ändring av starten så blev det inget problem.
Största problemet var inne i mitt huvud. Griima som jag trodde behövde mycket stöttning i handlngen visade sig inte behöva så mycket. Stina som är tämligen självgående lyckades jag ju störa ut rejält genom att handla henne som jag trodde Griima behövde bli handlad. Min rutin att handla 2 hundar behöver verkligen förbättras. Nästa gång ska jag sträva efter att bejaka min kvinnliga sida lite extra, då kanske jag lyckas med konsstycket att göra två saker samtidigt.
Som framgår av bilden, många tält var det och på detta fotot så har många tält redan försvunnit då klass 2 var klar. Vi hade tält i fjärde raden nästan längst bort till
höger i bild.Här kan ni se Griimas första nollade lopp. Lite tveksam är hon men hon har ju potential. Blev ingen placering i topp, kvaliten på klass 1 hundarna på tävlingen var jättehög. De flesta av förarna var inga nybörjare utan det var andra eller tredje hunden de körde med.Stina presterade riktigt bra på ett av helgens lopp. I agilityklass tog hon hem en SM-pinne. Kanske den enda hon tar men det gjorde ju bara saken bättre. Det var tuff konkurrens men Stinas hindersäkerhet gav resultat.
Boendet under helgen var enklast tänkbara. Jag och hundarna i ett fjälltält. Det var riktigt mysigt. Stina är ju van sedan tidigare men för Griima var det första gången. Hon satt med stora ögon och var mer än skeptisk i början. Efter en stund kopplade hon av, rullade ihop sig och somnade gott, liksom jag och Stina.