torsdag 11 april 2013

Livet är fullt av glädjeämnen trots smolk i bägaren. Gäller bara att fokusera på rätt saker...

Tråkigt nog är Stina nu lite halt på höger bak, verkar komma från korset. Koppelrastning och vila i en vecka så får vi se efter det:-( Tur att Griima är ok så jag inte behöver hålla mig ifrån träningen eller får gå ut på promenader utan sällskap.
Ulla är så himla bra att ha hemma eftersom hon har en magisk förmåga att hitta rätt då de fyrbenta är lite krassliga. Att Stina är halt är lite smolk.
Glädjande är att den Bolltorpska banan nu står snöfri så det är bara att köra som attan hemma. Nu blir Griima dubbeltränad eftersom Stina får hålla sig lugn. Lugn koppelrastning och lite lös och ledig på gården innanför staketet.
Ja, förhoppningsvis innanför i alla fall. För en timme sedan hade vi en röd liten gäst ute i sommarhagen. Jag såg den inte men det gjorde de två håriga. Med en väldans fart drog de efter. Stina kom snabbt tillbak, haltande då hon insåg det omöjliga i att fullfölja bortdrivandet av den röde. Griima jagade dock vidare och fördrev det röda lilla kräket till grannsocknen. När hon kom tillbaka så sprang hon direkt upp på balansbommen och gjorde en klockren "running contact". Allt för att lura in husse i andra tankebanor. De är inte dumma de små liven.

Linus, flockens senaste medlem försöker visa att han är minst lika farlig som de vilda katterna i afrika. Ulla tog en hel serie med läckra bilder på den lilla kelgrisen. Här ser han mer än kelig ut....

Nu är huggormarna ute o solar! Någon av katterna har tagit en huggorm, förmodligen Millan, ätit upp huvudet samt del av kroppen. Lagt den utanför dörren för att visa sin skicklighet! Blev lite orolig men alla katterna mår bra o ingen har blivit biten. En liten varning till alla djurägare! Bilden är lånad på internet och visar en orm med liknande färg som den halvätna vi hade hemmavid. Klantig som jag var så tänkte jag inte på att fota. Blev bara så förbaskat orolig för katterna. Ulla läste in sig på fakta och det visade sig att katterna tål ormbett betydligt bättre än hundar. Största risken för katterna är tydligen infektioner vid bettstället. Det är väl inte så konstigt med tanke på det vävnadssönderfall som ormgiftet kan ställa till med. Man lär så länge man lever...

Under veckan som gått fick vi reda på att det är ok med Fäviken för "Vansinnigt kul" i år igen. Ska bli riktigt kul att köra uppvisningar med "säkerheten" och "raketen" i år igen. Eftersom Fäviken game fair firar 20 årsjubileum så lär det bli en hel del extra. Kanske även en agility cup för jakthundklubbarna som visar upp sig på hundtorget. Dags att börja träna era jaktkamrater för att dra en slant till klubben!?
Mer att läsa om hur program och aktiviteter kommer att se ut. Klicka här.

Vad gäller smolket i bägaren så lägger jag ingen energi på det här. Tyvärr bara att konstatera att det finns för många som har för lätt att lägga skit på andra utan att rannsaka sig själva. Tyvärr även från en del som jag haft höga tankar om, tidigare. Dock ej längre. Energitjuvar göre sig ej längre besvär ty jag fokuserar på mitt liv, min framtid och min glädje. Där finns inte längre plats för skitpratare, lögnare och svikare. Ridån har för er för alltid fallit. "The fat lady sings and Elvis has left the building".