onsdag 10 januari 2018

Gammalt går, nytt kommer och utflyttade valpar

 
  Tiden går och åren går till historien och nya läggs till nuet. Det som varit följer med som minnen och erfarenheter och det nya ligger som en orörd, snöklädd utförslöpa. Det är bara att kasta sig ut och göra nya val och spår i det nya. Visst är en del saker planerade men de är ännu ej gjorda så jag vet ju inte om det är vänster eller högersvängar det blir i nysnön. Det kan kanske till och med blir en kullerbytta eller två. Vem vet vilka val som är rätt och vilka som kanske är mindre bra. Oavsett så går färden framåt med sina kringelikrokar och livet i sig är ju en utmaning då vi inte mer än kan gissa resultaten av våra val. Höger, vänster eller rakt fram. Det enda som är säkert är att det inte går att röra sig bakåt igen. Det som varit har varit och det är dumt att fastna. Att ge det förflutna simlektioner är som att stanna i backen och försöka backa uppåt. Inte ett dugg kreativt eller utvecklande.

Det har hänt en hel del sedan det senaste inlägget på bloggen. Julen har passerat likaså nyårsafton. Däremellan hade vi finbesök från Jämtland. Valparna har blivit besiktigade och flyttat hemifrån. Men vi börjar väl med julen.
Helgen innan jul var jag och Ulla på konsert på Conventum. Vi var och såg på Weping Willows julkonsert. Det var väl ingen direkt superhit men det var trevligt att göra något annat utöver det vanliga. Det var första konserten för mig sedan jag på Magnus Uggla i Halmstad 1979. Ja, jag vet att det var länge sedan men jag har aldrig varit någon konsertfan. Innan konserten var vi på en grekisk restaurant i Örebro och åt riktigt gott

Själva julafton blev en lugn tilldragelse för mig och hundarna. Ulla jobbade och kom hem framåt kvällen. Vi firade av julafton med en klassiker. Skinksmörgås med hemkokt/griljerad skinka på ”mammas doppebröd”. En riktig delikatess som sköljdes ner med apotekarnes julmust

 
Firandet av julafton flyttades till annandagen då dotter och dotterson kom ner från Jämtland. Det var jätteroligt att se honom hantera julklapparna och hur glad han blev. Kanske inte just när han fick dom men när vi började använda dom kom de verkligen till sin rätt. Aktivitetsspelet från Babblarna var en riktig hit. Det spelades ganska mycket i olika konstellationer och vi vuxna var förvånade över hur fokuserad Max var på spelet och dess gång. Han tröttnade inte en gång😊.

 
Valparna fick jättebra miljöträning på att träffa små människor. Max är ju ganska van vid djur så han lyssnade på det vi sa och läste ibland själv av när det blev lite för mycket.
Senare under veckan innan nyår kom lillebror med familj på en kort visit. De skulle fira nyår i Sälen så det passade alldeles utmärkt med ett litet lunchstopp på den Bolltorpska farmen. Det blev verkligen liv i luckan då de kom. Tre grabbar i åldern 2½ till 4½ kan verkligen hålla igång. Både hundar, katter och vuxna fick nu riktigt bra miljöträning😊

Första helgen i januari var det dags för valpflytt. Innan de flyttade så skulle veterinären säga sitt. Det blev blankt papper på alla fem valparna. Extra kommentar på besiktningsintyget från veterinären, ”öppna och glada valpar”! Den kommentaren var vi extra nöjda med då det visar att vi lyckats med vår föresats att få tillgängliga/trevliga individer.
Tre av valparna blev hämtade på lördagen. En flyttade till Kumla, en till Vingåker och den tredje drog till Hälsingland. Nu är det bara två kvar hemma. En ska fortsätta med att vara en del av den Bolltorpska flocken medan den andra emigrerar till England i början av mars.

Började med lite paracord igen. Kollade av vilka färger jag hade. Det visade sig vara en hel del😊. Roligt att ha lite att välja på då jag håller på. Upptäckte att jag även har väldigt många utställningskoppel som ligger och väntar på att hitta användare...
Nu ser jag fram emot nästa gång dotter och dotterson kommer på besök eller att vi besöker dom. Det blev tomt då de for hem efter julfirandet.