onsdag 8 maj 2013

Händer mycket i Bolltorp nu...

Våren är här på allvar. På facebook läste jag att Gudrun åkt till jobbet utan långkalsonger. Det är garanterat Närkes tydligaste vårtecken och en signal om att nattfrosten flytt sin kos med 100% säkerhet.

Stina & Griima gör precis som husse, älskar när banan blir grön och hindren lyser upp med sina glada färger. Banan riktigt skriker, " Använd mig, spring runt och ha vansinnigt kul". Det gör vi så ofta vi kan. Tyvärr så har Stina hälta inte gett sig helt ännu. Men lite balanshinder får hon köra för att motionera skallen lite.
På söndag åker jag och Griima till Jönköping. Blir dubbla starter i både hopp- och agilityklass. Bästa G debuterar i tvåan i båda klasserna. Ska bli kul att se hur vi klarar av det. Skoj ska vi ha iallafall.

Våra katter, eller någon av dem har börjat ta ormar och bära hem dem. Kanske gnagarna börjar ta slut? För någon vecka sedan så hittade jag en halväten huggorm och häromdagen fyndade jag nedanstående slangar. En snok och en kopparödla. Jag tror nog att det är Linus som tar dom.

Månne detta vara en protest från de kloförsedda att de får light foder. Med de hemsläpade ormarna tycks de säga,
- Om ni tycker att vi ska ha smalmat så fixar vi den själva....

Herrskapet har även börjat med lite nyttigare kost. I går grillades det karré.

Till denna serverades det en god och nyttig sallad med lite oliver och fetaost. Smarrigt värre.
Ulla som i måndags opererade axeln hade lite svårigheter med köttet. Med endast en arm brukbar så var det bara för mig att skära upp köttet i lagom bitar. Vi skrattade båda två gott för vi kom samtidigt att tänka tillbaka på den tid när Jessica behövde hjälp med att få maten uppskuren i mindre bitar

Hundarna har haft fina dagar då husse under mattes överinseende har påbörjat altanbygget. De har fått vara ute i trädgården i stort sett hela dagarna och sedan på kvällen fått en rejäl promenad.
Bra tips och instruktioner finns att se på Byggmax hemsida för den hugade.

För er som inte planerat något på fredag så är det marknad i Odensbacken. Mycket aktiviteter ska det visst vara. Det jag har koll på är att Segersjöhundsällskap ska ha uppvisning på Kvarnbacken (bredvid Adolfssons).