söndag 30 september 2012

Gräsänkling och höstlikt.

I natt blev jag gräsänkling med alla djuren. Ulla, Jessica och Kalle drog iväg till Skavsta airport för vidare transport till Malta. Trots att det är tomt här hemma så känns det ändå ganska skönt att vara ensam några dagar. En del som ska fixas men skönt att göra det i egen takt.

Dagen började dock inte så himla bra. Gizmo. Jessica och Kalles katt var bara puts väck när jag skulle ha lite social träning med den stora grå. Jag hade klappat om honom på morgonen men sedan var han bara borta. Jag letade igenom hela huset tre gånger utan att hitta honom. Fick för mig att han kanske smitit ut. Inte för att jag sett honom passera dörrhålet utan mer för att jag inte hittade honom någonstans. Efter att ha gått runt och kollat under bilar, uthus och i stall gick jag upp på deras rum igen. Var på väg att sätta mig i sängen för att fundera på var Gizmo kunnat ta vägen. Såg då en svag uppbuktning på madrassen. Den stora grå hade smitit in under bäddmadrassen och gjort sig så platt som det bara gick. Snacka om att jag blev glad att hitta igen den rackaren. Vågar knappt tänka på vad Jessica hade sagt om jag "tappat bort" deras katt efter inte ens en dag...
Linus, gårdens lilla nykomling har verkligen tagit för sig och gjort sig hemmastadd. Dock kan han vara lite väl påträngande då han är på lekhumör och jabbar med sina små tassar efter hundarna. Hans favorit är Griima som ännu inte satt honom på plats. Henne hoppar han på och anfaller på lek så fort han får tillfälle. Stina har han däremot mer respekt för. Inte mycket hopp på henne, bara lite jabbande i bland. Men då det ska vilas så är hon tydligen en skön kudde att vila ut mot.
Gräsmattan är nu klippt så att det blir enklare att ta rätt på äpplena och päronen som trillar ner. Hästarna har det bra ställt nu för till kvällen får de alltid ett par äpplen att smaska på. Även jag tar mig ett och annat äpple från egna träd. Saftiga och goda men de passar bäst i Ullas goda äppelpaj. Det dröjer en vecka till innan jag får smaka av den igen.
Jag och hundarna tog en cykeltur till hagen där Hamdir går. De fick springa lösa i denna underbara hage som är enorm och full av vackra ekar. Hamdir, vår unghingst mådde alldeles förträffligt bra. Likaså gjorde mina små flickor som fick rasa runt och klättra lite på gamla ekstockar. På avstånd såg jag Segersjö herrgård åt ena hållet och åt det andra gick det att skymta Bolltorp mellan ekarna. Känns i luften och syns nu på träden att hösten kommit på allvar. Även om det var soligt och fint i dag så fanns höstdoften i luften.
Under min promenad i det vackra vädret i dag tog jag ett beslut. Aldrig mer ska jag låta små människor med stora munnar få ta energi ifrån mig. De som inte har ett eget liv utan lever genom att synas genom andra människor, prata negativt om andra för att framstå i bättre dager själva.
Kort och gott "parasiter" göre sig ej längre besvär. Hos mig finns det inge energi att få. Stå upp för er själva och ta ert eget ansvar, då kanske ni får lite energi. Bevisa först att ni är värda det. Ni andra, det vill säga huvuddelen ni båder ger och kommer att få energi. Men för energitjuvarna är butiken nu stängd.