söndag 26 februari 2012

Kan det vara våren som kommit redan nu i februari?

Just nu är det mycket på gång. Jag kan också konstatera att jag förmodligen har sveriges ofarligaste hundar, åtminstone om man får tro på rådjursstammen runt Segersjö. Härom kvällen när jag rastade hundarna så fick de span på en mindre flock med rådjur. Hundarna hade reflexvästar på sig och jag hade en stark ficklampa så jag kunde följa hela förloppet. Det första som hände var att de håriga drog iväg som avlöningar upp mot en liten höjd i kohagen.Lyste med ficklampan ditåt och såg fyra par ögon stirra mot mig på 75 meters avstånd. Från vänster dök de reflexprydda upp och började skälla. De blänkande ögonen försvann någon sekund och var sedan tillbaka på nästan samma plats. Jag ropade in de håriga som tystnat då inte rådjuren sprang. Såg hur reflexvästarna rörde sig mellan de lysande ögonen på väg tillbaka till mig. Antingen har rådjuren vant sig vid de hårigas oväsen eller så använde de fel skall. Rådjuren drar ju då de hör jaktskall men vallskall är väl något helt främmande för dem så de fattade väl inte vad det var för idioter som kom stormandes.

Under de senaste dagarna har vi också haft riktigt kanonväder. I fredags efter jobbet så drog jag med mig prinsessorna ut på en löprunda. Helt otroligt att i februari springa ut på is- och snöfria vägar. Det var precis vad min kropp behövde, att få jobba sig varm och trött. Belöningen kom efteråt med en go känsla i kroppen och en mental tillfredsställelse som heter duga.
I lördags fick jag förmånen att hoppa in i stället för Marina på en träning med Camilla Brundin. Det var rent ut sagt skitskoj och riktigt nyttigt. När jag tränar själv så är det så lätt att jag bara tränar hundarna men nu fick jag träna också. Och då menar jag verkligen träna, både mentalt och fysiskt. Det var verkligen nyttigt att lärorikt att träna för instruktör igen. Camilla är riktigt duktig och rakt på med det jag behövde träna på, det uppskattas.
Båda prinsessorna fick jobba på ordentligt och var rätt nöjda då vi kom hem. Normalt så brukar ju träningsvärken komma dagen efter men redan på kvällen kände jag av den. På väg från träningen så for jag via Marieberg där jag sammanstrålade med Ulla. Det blev ny flaggstångsknopp, nya löparskor och en gofika innan vi for hemåt. Väl hemma fälldes flaggstången och ny knopp med lina monterades innan den på nytt restes. Nu fladdrar ånyo rikets färger över Bolltorp. Ulla slog till med att göra en västerbottenpaj till middag. Den gled ner i magen utan några som helst problem.
Idag fick jag en rejäl sovmorgon vilket min stela kropp verkligen behövde. Vädret var strålande ute så jag tvingade ut kroppen i det goa vädret. Mockade en del av ena vinterhagen och fick strax sällskap av Ulla som gosade lite med de hovförsedda innan hon fixade med stängslet och flyttade grindar med mera.
Då vi varit nyttiga så tog vi en rejäl promenad runt lägderna hemmavid. Nu sprakar en brasa i kakelugnen och maten börjar bli klar i köket. I morgon måndag och en ny vecka att ta tag i. Det är så himla skönt att ljuset börjar komma tillbaka mer och mer. Ljust när man åker till jobbet och ljust när man kommer hem. Sedan så är ljuset kvar ett tag när man kommit hem också vilket gör att dagarna kan utnyttjas på ett helt annat sätt. Man blir ju riktigt kreativ....