lördag 21 februari 2015

Plötsligt kommer alla årstiderna på en och samma gång.

 
Långt mellan inläggen men det tyder ju faktiskt på att jag har ett liv. Både tid och inspirationen tryter då livet är fullt av roliga aktiviteter och annat som bidrar till livets glädjeämnen.
Det viktigaste är att jag till sommaren kommer att bli Morfar. Det känns jättestort. Ny fas i livet som börjar ta form. Fick reda på det som julklapp av VBD (världens bästa dotter) och VBSS (världens bästa svärson). Tog en stund att smälta och det är väl egentligen först nu som jag riktigt fattar att min dotter ska ha barn och att jag ska bli MORFAR.
 På de Bolltorpska ägorna avlöser årstiderna varandra lite för fort. För någon vecka sedan var det i stort sett vår medrådjur som smet innanför trädgårdsstaketet för att beta. Detta till hundarnas stora glädje då de verkligen fick göra rätt för sig som gårdvarar och hålla vilt och annat oknytt borta från trädgården.
Några dagar senare så hade vi vinter igen. Både med gråväder och snöfall...
...detta avlöstes växelvis med vackra fina vinterdagar då vi verkligen kunde njuta av vinter.
Det fick röjas snö med en lättstartad traktor och de stora snöhögarna som det resulterade i uppskattades av de fyrtassade som for omkring och lekte på höjderna. Precis som om de förstod vad "herre på täppan" är för lek...
Flocken hade mysiga promenader i hagarna och det var bara att släppa in de tassförsedda efteråt. Inga skitiga tassar här inte. Enda problemet är att rådjuren går in och tar för sig av saltstenen i hagen i skymningen

På alla hjärtans dag var vi iväg till Fagersta och tävlade officiellt för andra gången, Wynja och jag. Vi gjorde bra ifrån oss. Fyra starter och fyra resultat. Farten finns det en del att jobba på och även på vissa hinder, läs gungbräda/balansbom. Samt att husse måste bli tydligare på att visa vad jag vill att Wynja ska göra. Tyvärr är jag lite bortskämd med Stina och Griima som tar de hinder som dyker upp framför dom om jag inte säger/visar något annat.

Det blev ett nollat hopplopp med karriärens första pinne och inskrivning i tävlingsboken. Det var roliga och utmanande klass 1 banor som Lena Dyrsmeds hade gjort. Bra flyt med bra linjer och lagom handlingssvårigheter. Wynja och jag hade skitkul. På filmen ser ni alla våra lopp. 2 i hoppklass och sedan 2 i agilityklass.

Det var en trött men nöjd Wynja som kröp upp i soffan när vi kom hem. Hennes äldre polare lät henne vara ifred och lade sig var och en på sitt håll. Fagersta BK bjöd på ett bra arrangemang som gick snabbt och smidigt. Bra att köra en storleksklass i taget.


Vi har siktet inställt på fler pinnar och rosetter....


...och nu är det barmark igen. Kanske dags att starta med att lägga ett par viltspår..