tisdag 24 maj 2011

Livskvalité

Syrenbusken utanför står i full blom och det doftar härligt av sommar. En oas för både folk och fä. Utanför vardagsrumsfönstret i hagen har vi en råbock som nallar av resterna av en saltsten. Varje kväll dyker han upp och i försiktigt släptåg har han en dräktig hind. Hon är rejält stor och ska väl föda sitt kid när som helst. Hoppas vi får se hela "flocken" när det väl sker. Hundarna håller sig riktigt lugna, även om man ser att de inte vill hellre än dra iväg och jaga bort de små gästerna. Som det ser ut så här långt så lyckas vi samsas riktigt bra.
Räven har vi inte sett till på ett tag. Den har väl fullt upp med att hålla koll på sina valpar. Vi misstänker att hon har sin lya inte alls långt från hagen så det kan bli full aktivitet i hagen då de börjar röra på sig lite mer. Gäller bara att vara observant så att inte hundarna genomför någon valpnappning i ett försök att utöka den "civiliserade" flocken.
Den här texten fick jag av en medarbetare idag. Vi pratade om diverse och då kom hon på det här inlägget hon sett på fejjan. Det är ett öppet brev till de bokstavstrogna som är emot giftemål för de av samma kön. De hänvisade tydligen sitt motstånd mot detta genom att hänvisa till bibeln. När ni läst så märker ni snabbt att man verkar kunna finna stöd för en hel del tokigheter om man bara vill.