lördag 9 mars 2013

Vi har vår i luften, var är er?

På de Bolltorpska vidderna har vi tre säkra vårtecken. Solen skiner och det är rejält med takdropp. Det har nu slutat då det inte finns mer på taken som kan droppa. Bofinken sjunger bakom ligghallen. De första routarna med gäss har gapande flugit över gården på lägsta höjd. Skrattade högt då Stina liksom duckade när det första paret kom flygande och öppnade näbbarna precis då de var över henne:-)

Det är fina dagar med promenader för hundar och förare. Det är verkligen en njutning att gå i solen och titta på hundarna som rasar omkring och är på upptäckarstråt. Särskilt häftigt då de får koll på något vilt och inte drar iväg då jag säger till att de ska hålla sig nära. Längs vägarna vi går på så är det som tur är inte så mycket vilt. Det är värre hemmavid.

Där finns ju även hästar att ge sig till att skälla på. Det ser riktigt komiskt ut då Stina och Griima står och vrålskäller på en av hästarna och hästen bara lugnt tittar på dom som om de kom från en annan planet. Slokörade lommar de sedan iväg då deras skall inte gav förväntad reaktion. Men rusa ut och skälla ska de lik förbaskat.
Hästarna njuter också i fulla drag av solstrålarnas goa vårvärme. De ligger eller står i ligghallen på mornarna när solen lyser rakt in och värmer.

Även Ulla följer med ut på promenader i solen då hennes värk inte är för illa. Det blir lite extra då hon följer med. Hundarna beter sig lite annorlunda då hela flocken är ute på solskenspromenader. Önskar att hon slapp att ha så himla ont. Ibland har hon hyfsat bra dagar men ibland är det riktiga skitdagar. Att en "frozen shoulder" kan ställa till med en sån rackarns värk. Men de dagar hon kan följa med ut gör henne i alla fall gott och det är skönt att se.

Har beskurit ett av äppelträden. Ja beskurit och beskurit. Just nu ser det ut som en jättehög stubbe med ett par grenar på som spretar ut. Tiden får väl utvisa om jag "slaktat" trädet eller inte. Det är nog 15 år sedan någon gjorde något med trädet för det var över 10 meter högt och "stubben" är nu strax över 4 meter. Det finns ett till som behöver tas men jag vet inte om jag är betrodd med att uppträda som trädbeskärare hemma längre? Jag tror nog att om jag tar det lugnt ett par dar så kan jag angripa det andra äppelträdet med motorsågen också. Kanske inte lika hårt som det första, men man vet ju aldrig förrän efteråt. Det blev bra mycket ved till öppna spisen i alla fall. En hel del var redan torkat och klart för att eldas.

Eftersom det var ett tag sedan som jag skrev på bloggen så är det ju bara att konstatera att det hänt en hel del sedan sist. Allt går ju inte att skriva om då det är en blogg och ingen "dagbok". Vissa saker kan jag ju passa på att ta upp. Jessica har varit nere och hälsat på under en vecka. Det var roligt att ha henne hos oss ett tag. Blev tomt när hon for igen.

Broder Daniel var här och mellanlandade då han skulle till Stockholm. Det var trevliga timmar då han var här. Känns härligt att vi har närmare till varandra nu. Blir så mycket enklare att bara "svänga förbi".

Träningen med hundarna är i full gång och vi gör säsongsdebut i Askersund den 16/3. Ja det blir 2 starter för Griima i ag 1. Ska bli spännande att se var hon står tävlingsmässigt. Jag tror på hennne men vi får väl se om jag har missat något. För som vanligt faller allt tillbaka på mig om det inte fungerar. Hundarna gör ju bara som jag visar....
På söndagarna har Segersjö hundsällskap en agilitykurs där jag hjälper till som biträdande instruktör. Vi startade förra söndagen och det var jätteroligt och ekipagen som går var kanonduktiga. Lugnt och harmoniskt utan en massa stress vilket gjorde att vi alla kom längre än väntat. I morgon är vi på G igen. Skoj.

Och nu är klockan mycket, hästarna ska fodras och hundarna rastas. Husse har en säng som ska angripas med en trött kropp...