lördag 25 juli 2009

Fäviken dag 2 klar

Tur med vädret hade vi idag. Det duggade bara lite så det kändes skönt att de utlovade 30 millimetrarna uteblev. Jag hoppas att de inte kommer i morgon heller..... Stina skötte sig galant på dagens 2 uppvisningar och charmade delar av publiken på ett mycket mjukt och trevligt sätt. Både Ulla, Jessica och Sebbe kom upp lagom till lunch och tittade sedan på dagens 2:a uppvisning. Det kändes jätteroligt att de kom upp och tittade tillsammans med Griima. John, som filmade mig och Stina i går, visade den klippta versionen och gav mig ett en dvd-skiva med film och bilder på.

Det var riktigt häftigt att få se det färdiga resultatet när jag sett var John hade placerat kameran under filmningarna. Under inspelningen var Stina kanonduktig då hon inte brydde sig om kameran överhuvudtaget. Hon var tvärfokuserad på att ta hindren och struntade helt i omgivningen.

Under dagen var det en hel del som ville prova på hindren och få tips på hur man kan träna in de olika hindren. Ganska många var det som var och tittade på uppvisningarna.

Marcus, en av utställarna som håller på med karelsk björnhund, körde omkring med en radiostyrd grävling vilket fick hundarna att bli riktigt jaktsugna till allas vår stora glädje.

Var riktigt skönt att komma hem till Halåsen efter en heldag på Fäviken. I morgon är det sista uppvisningarna och kl 17.00 plockar jag ihop för att köra tillbaka hindren där de hör hemma.

fredag 24 juli 2009

Fäviken dag 1 genomförd

Trots att det utlovats regn så var det uppehåll hela dagen. Bra för alla på Fäviken, både utställare och publik. Hoppas vi har tur med vädret även i morgon......
Stina skötte sig alldeles förträffligt på de två uppvisningarna som vi gjorde idag. På eftermiddagen var det mer folk och tittade samt att det var många som ville prova på olika hinder med sina hundar.
Träffade på mycket folk jag kände, till och med några som numera är bosatta i Shanghai. För vad är ett besök i Jämtland utan att fara till Fäviken om det sammanfaller.
Det var en engelsktalande kille där och filmade och han lovade mig att jag skulle få ett klipp med sekvenser i morgon. Håller han det så lägger jag in lite rörliga bilder i morgon kväll.

Enda skuggan för tillfället är att svärmor gick bort i onsdags morse efter en längre tids sjukdom. Ulla har skrivit om det på sin blogg och jag tycker att hon har skrivit om det så bra att jag inte skall kommentera det ytterligare.

onsdag 22 juli 2009

Laddar inför Fäviken


Håller på att gå igenom de grejor som ska med till uppvisningen i Fäviken nu i helgen. Grejorna är i stort sett klara, likadant är det med tänket om hur det ska göras. Nu hoppas jag bara på hyfsat väder fredag till söndag. Uppehåll är tillräckligt bra och duger alldeles utmärkt. Jag ser fram emot att träffa de människor jag träffade där förra året och möta nya.