lördag 5 september 2009

Valpköparträff

Idag har vi haft valpköparträff på Halåsen. Vi hade kanontur med vädret. Molnigt med lite solglimtar, uppehåll och lite blåst. Bättre väder hade vi inte kunnat få.
Det var 5 av 7 valpar (unghundar)och Stina som for runt som jehun på gården. Jag tror nog att både hundar, hussar och mattar hade riktigt roligt då vi stod ute och pratade medans den svart/vita skaran rusade omkring.
Ulla hade gjort iordning en enklare tipspromenad som vi gick för att hundarna skulle få röra av sig lite innan vi fikade.

Fikan var en Skolgården special med kaffe och isländskt kryddbröd. Passade perfekt efter utevistelsen. Självklart passades det på att även titta lite på unghästar och föl innan vi gick in och fikade.

Då vi nästan fikat färdigt kom Frida från Åre hundrehab och hade en föreläsning om stretching på hundar och nyttan med den. Länk till deras hemsida finns under mina länkar. Hon var kanonbra och jag tror nog att "valparnas" ägare fick lite bra tips och ideer med sig. Själv fick jag en hel del matnyttigt med mig som jag inte hade koll på sedan tidigare. Tack Frida för ett bra upplägg och trevligt genomförande.

Efter föreläsningen som avslutades med en bra frågestund och allmänt hundprat gick vi ut och Stina visade hur duktig är på agility. Jag visade även med hjälp av Stina hur vi tränat in hindren. Sedan fick de andra pröva på lite. De var jätteduktiga och inte speciellt brydda över vad de förväntades göra.

Här är hela gänget samlat. De som saknas är Solo och Skade(Pila). De kunde tyvärr inte komma. Som tur är så har jag träffad dom för ett tag sedan. Några har jag inte sett sedan de lämnade oss förra året. Jag måste säga att jag är stolt över vad det blivit av Stinas valpar tack vare deras hussar och mattar. Alla är de välskötta, trevliga och sociala. Ni har gjort ett jätte bra jobb med era hundar. Det var inte utan att det kändes lite tomt då de åkt. Plötsligt var det "bara" 2 hundar kvar på gården. Stort tack till er alla att ni tog er tid och kom. Det var jätteroligt att träffa alla hussar, mattar och hundar.
Ulla kommer garanterat att lägga in mer bilder och skriva på sin blogg om detta event.

fredag 4 september 2009

Äntligen fredag, igen!

Sista arbetsdagen för den här veckan har passerat. Skitskönt. I morgon är det dags att få träffa på huvuddelen av Stinas valpar (nu unghundar) och deras ägare. Ska bli riktigt spännande och kul.

Har sytt två reflexvästar till hundarna. använde den mall jag hade då jag gjorde en varselväst till Stina förra året. Testade dem ikväll och de fungerar riktigt bra. Enda justeringen blir att korta av bukremmen.

Ulla och Solveig hade hämtat 2 rundbalar med hö i Oviken så det var bara att baxa in dem i utegångsstallet. Det gick betydligt smidigare än väntat.

torsdag 3 september 2009

Jobbar igen & hunden stinker...

Åter på jobbet. Inte helt kurant ännu men det gick bra att fixa undan en del pappersarbete. Roligare kunde jag ju ha men allt skall ju göras.

Svängde förbi Dille foder & maskin för att hämta sponsorpriser till tävlingen den 12-13/9. Ringde också till Mikael på Lundhags, de sponsrar också med priser.

På hemvägen var jag förbi Gaupa och köpte en "vargtass" till Jerry som fyller 40 idag. GRATTIS! Den var från Ulla, Solveig och mig. Jag och Ulla var förbi en sväng och lämnade paketet. Fick kaffe och tårta som färdkost innan vi for.

Ulla for till step in och tränade medan jag for hem. Fixade hästar och en massa annat innan jag tog hand om en illaluktande liten dam. Stina hade nämligen rullat sig i något hon tyckte luktade gott då hon var ute med Solveig då hon red ut. Griima följde också med men vände hem efter bara några minuter. Hon saknade väl Ulla. Och när Griima kom hem passade hon på att kräkas på köksmattan.

Stina luktade inte mumma då hon kom hem. Ulla tvättade av henne det värsta och jag tog resten på kvällen. Ska Stina sova där hon brukar kan hon inte lukta som ett insläpat kadaver......

onsdag 2 september 2009

Fortfarande sjuk

Hemma den tredje dagen. Det är många år sedan jag var hemma från jobbet på grund av sjukdom mer än någon enstaka dag och knappt det. Verkar som om dagens basilurer är lite mer agressiva än förr. Eller så har kroppen blivit äldre och mindre motståndskraftig? Riktar i alla fall in mig på att åter vara på jobbet i morgon.

Har passat på att koka saft på årets skörd av svarta vinbär. Blev ett gäng flaskor av nyttig och fantastiskt god saft. De lär väl gå åt rätt fort tyvärr. Ska se till så att Jessica får med sig några flaskor ner till Strömsholm nästa gång hon hälsar på här hemmavid.

Ulla tycker att jag och Stina uppför oss som ett "gammalt par". Vi är ju faktiskt ett par. Ett laddat tränings- och tävlingspar. Bilden tog Ulla på tävlingen i Aspås den 29 augusti.

Nu på lördag så har vi valpköparträff här hemma. Det ska bli jättekul och spännande att se hur Stinas valpar har utvecklats under det gångna året. Jag har hört lite om dem men det är inte samma sak som att träffa dem och höra hur hussar och mattar "skryter" om sina fyrbenta familjemedlemmar.....

måndag 31 augusti 2009

Sjuk.....

Hemma från jobbet, sitter och tycker lite småsynd om mig själv. Snorar och hostar med lite feber. Roligare kan man ju ha då det är bra väder ute. På jobbet missar jag planeringsdagarna. Får läsa in mig på vad de andra kommit fram till. Kan jag inte vara med och påverka så har jag bara att förhålla mig till det de andra bestämt.

söndag 30 augusti 2009

Nu är det förkylt.

I går var en härlig dag. Tävling naturligtvis. Jag och Stina var i Aspås och tävlade en inofficiell tävling som Krokom/Föllinge brukshundklubb anordnade. Ulla och Griima var med som hejarklack.
Bra väder, bortsett från en kortvarig regnskur. Trevliga hundar och människor på ett bra arrangemang. Stina är i högform. Så snabb som hon var i loppen har jag inte varit med om på tävlingar tidigare. Snabb och hindersäker, en lysande kombination. Ulla filmade och resultatet kan ni se här under. Hon är duktig min fru Ulla.

På kvällen kom Jerry och hjälpte mig lyfta upp bärstockarna i ligghallen. blev mycket bra. Helen kom lite senar och hade mat med sig. Jag hade bjudit hem dem på middag men gästerna ville stå för maten. "Himla bra catering". All heder till dig Helen, det var jättegott.

I natt var en jobbig natt. Hostade och svettades om vartannat. Var ute och tog hästarna samtidigt som jag rastade hundarna. Åt frukost och slocknade sedan i soffan. Försökte jobba lite med ligghallen men det gick inte alls bra. Ont i lungorna och matt i armar och ben. Satte mig vid datorn istället. Det är den fysiska ansträngning jag klarar av i dag. Ska dock försöka ta mig ut och gå en sväng i skogen med hundarna. Är det så här i morgon bitti blir det inget jobb.