lördag 24 mars 2012

Fint väder och fina upplevelser.

I går kväll tvättades den röda hundbilen så att den näst intill blänkte. Tillsammans monterade jag och Ulla 25 vita tassavtryck på bilen. En femtioårspresent som hjälper till att skapa något personligt. Det var riktigt trevligt att jobba tillsammans. Ånyo upptäckte vi hur bra vi faktiskt funkar som ett team. Under hela arbetsprocessen så hade vi fint väder som lös på oss med sin närvaro. Dock blev det lite kyligt då de sista tassavtrycken sattes på plats.Oavsett vad andra tycker så anser jag att bilen blev riktigt häftig med alla tassavtrycken. Plus att den blev rejält personlig och sticker ut lite ur mängden.

Idag tog vi ut "tassemobilen" på premiärtur som tog oss till Askersunds ridhus. Där hade Laxå BK sitt "Marsrace". En inofficiell agilitytävling med 2 starter i varje klass vilket innebar 4 starter per hund och 8 för mig. Ulla följde med som coach, hejarklack och filmare. Gott att få alla lopp filmade för senare utvärdering.Det var jätteroligt att ha henne med sig. Hundarna skötte sig över förväntan.

Stina gick kanonbra och säkert. De fel hon fick berodde bara på mig. Fyra starter och fyra resultat varav 2 nollade lopp. Placeringar 5a, 9,a 7a och 3a. Med Griima blev det 2 disk och en 11e och en 15e placering med några fel. Oavsett placeringar och fel så gick hon över förväntan. Med lite mer tävlingsrutin så kommer hon att bli en hindersäker kanonkula. Som ni ser på filmen här ovan så har det hänt något med Stina och mig. Plötsligt har vi börjat få en hiskelig fart på loppen mot vad vi kunnat hålla innan. Förut har vi haft klara problem med att klara referenstiderna men idag höll vi oss under med god marginal. Dagens insatser ser ut att borga för en bra tävlingssäsong i år. Åtminstone ska jag och de håriga ha riktigt roligt på banorna.

tisdag 20 mars 2012

Så har den den magiska gränsen passerats.

Jaha, då har jag kommit mig upp och blivit 50. Låter faktiskt ganska rejält mycket äldre än 49 fast det i dagsläget bara är några dagar som skiljer. Men man är ju aldrig äldre än man känner sig och då har jag långt kvar till 50.
På själva dagen var jag ledig från jobbet och blev firad av kära hustrun på morgonen. Frukost på sängen och paket. Yes, det blev vad jag önskat mig en liten 11,6 tums sony vaio i en uppkäftig grön färg. Men jag blev rejält lurad då hon tagit ur datorn ur orginalförpackningen och lagt den i annan kartong. Trodde först att hon köpt en ipad (som jag inte vill ha)men det var bara en luring och det lyckades hon med.
På kvällen kom dotter med pojkvän och flyttade in i gästrummet. Mysig samvaro på kvällen.

På lördagen kom det främmat. Bästa syster och bror med döttrar, Solveig och Asta. Ulla hade fixat pajbuffé enligt önskemål. De hade verkligen lyckats med att pricka in vad jag önskade mig men ändå inte kunnat lista ut. Vita tassavtryck att klistra på min röda hundbil. Så nu kommer vi att vara igenkända när vi rullar runt på tävlingarna framöver (Stort tack Asta, Ingrid och Klas).
En mjukisvarg låg tillsammans med ett presentkort på en temadag hund-varg på Kolmården ( stort tack till Daniel och Lotta med familjer, Jessica, Kalle och Solveig). Det ska verkligen bli en upplevelse att få ta del av föreläsningar och en tur in i varghängnet. Nu är det bara att ligga på och boka så snart som möjligt, de har ju inte dessa temadagar så ofta.Ingrid är ju en överdängare på att teckna. Kan ett gratulationskort bli mer personligt än så här? Det kommer att ramas in och hängas upp. Dessutom så ser jag ju riktigt ung ut....
Vill passa på att tacka för alla grattisar på fb, både på min profil och de som lagts in via Ullas.
Till alla er där ute i förskingringen - Ha en bra vår och tag väl hand om er och om varandra.