lördag 28 november 2009

Lördagskväll - mår gott

På eftermiddagen igår så var Stina helt loss. Jag hade kastat hennes söndertuggade leksak och nu hade hon inget. Hon fick en gammal raggsocka som hon älskade direkt vilket Griima genast blev avundsjuk på.
Men Stina ville inte ha den för sig själv hela tiden utan utmanade snabbt Griima på dragkamp om det stickade bytet.

I går kväll hade vi besök av Johanni och Elisabet. De hade med sig sin Stina, även det en blandras. Vi käkade tacos vilket var både gott och trevligt. Jag var en mindre bra värd för jag gick och lade mig redan klockan 23.00. Slut efter en jobbig vecka.
Idag så har det varit full huggning. Snökäppar sattes ut och det var nog precis på det berömda innan det var försent. Tjälen hade börjat komma och det var kallsnö i luften. Men nu står de så fint längs vägen och det sitter reflexer på dom också. Yngve for förbi med traktorn och frågade om jag kunde hjälpa till med lite grävning. Upp till gamla skolan och hoppade ner i ett hål. Vi skulle bara ta fram den gamla vattenledningen och koppla bort den. Sagt och gjort. De hade gjort ett rejält jobb då de grävde ner den. Vi hittade en halvmeter längre ner än vi trodde och en meter vid sidan. Det blir lite grävmaskin i morgon och sedan handgräva det sista, då går det nog smidigare än idag.

Tidigare ikväll så fick de båda vovvarna bekänna färg och jobba med nosar och skallar. Körde fram bilen och satte på hellyset så att det blev lite ljust i dungen och på fältet. En och en fick de sedan köra lite uppletande vilket de klarade galant. Så husse var mer än nöjd då vi gick in och gjorde kväll.Stina är ju som bekant skendräktig trots att hon är kastrerad. Så fort jag håller på med höet så glider hon försiktigt in i ett hörn och bäddar ner sig. Då blir hon så liten och söt....

torsdag 26 november 2009

Torsdag-träning och en nöjd Stina

Så har det då blivit torsdag igen. Veckan har flutit på bra och snabbt. Bortsett från att vädret inte varit det mest önskvärda så här i slutet av november så känns det helt OK. På träningen idag så blev det träning på olika kombinationer. Tack Kristian för att du filmade mig och Stina. Det gav en hel del att sitta och titta på hur vi agerade under träningen. Jag har en del att jobba på. Till exempel att vara mer aktiv och "jobba" Stina längs banan.På filmen syns lite av det vi tränade på. Stina var verkligen på hugget och ville verkligen vara till lags.

söndag 22 november 2009

Snart måndag igen och ännu en helg är passé

En dag fylld av nya erfarenheter. Hjälpte till att markisolera det sista vid vattengrävandet medans de andra kopplade in vattnet på nya ledningen. Nu har vi vatten som inte går via "skolan" så risken för att det fryser är minimal.
Veterinären Ulf var här idag och vaccinerade hästarna. Jag passade på att fråga honom om Stinas ljumske. Hon har ömmat där de senaste dagarna men inte visat sig halt på något vis. Det var ingen fara, bara juvervävnad som var lite svullen. Den lilla sötnosen är skendräktig trots att hon är kastrerad. Förklarar också hennes viktuppgång. Jag har idag lärt mig en massa om att tikar trots att de är kastrerade kan bli skendräktiga. Framför allt om andra tikar i närheten löper. Vilket Griima gör. Blev lite av en happening men ger en förklaring på Stinas beteende den senaste veckan. Tack för kunskapen Ulf. Nu kan jag slappna av och släppa oron.En härlig bild på Stina då en liten Doris inte kunde låta bli att klänga på henne. Doris är inte lika kelsjuk nu som hon var då. Men då var hon allt en riktig lite gosegris. Nu kan hon bli riktigt elak när hon är på det humöret. Griima blev av med sitt tredje ogonlock på ena ögat när Doris talade om vem det var som bossade. Som tur är så har Griima inget problem med ögat trots skadan från Doris klor.
Idag hade vi det bra ordnat. Det bjöds på middag hemma. Solveig hade gjort fisksoppa som hon hade med sig. Helen och Jerry var också här och åt av det goda. Tack för maten Solveig! Det blev en riktig söndagsmiddag.