tisdag 31 juli 2012

Ny flockmedlem, svartvinbärssaft och fina dagar på Fäviken.

Den Tillströmska flocken i Närkska Bolltorp har fått tillökning. Lillkillen Linus har flyttat hem till oss. Han är född den 1:maj och är inte så gammal men han blir stor som en tudorkatt då hundarna kommer nära.
Dock så dröjde det bara någon dag innan han började vänja sig vid de stora flickorna. Dock så väljer övriga flocken att avvakta lite till innan han tillåts komma in som fullvärdig medlem. Just nu är Linus en "hangaround" till den fyrbenta flocken.
Den enda lilla svartvinbärsbusken som bar bär är skördad och saft kokad. Det blev hela 3 dl saft. Snabbt och resulut avnjöt Ulla och jag den omgående, så nu är den slut. Dock kan meddelas att den var lika god som den som plockades och tillverkades på Halåsen. Nästa år blir det nog lite mer för då bär nog de två nya buskarna bär också. Dessutom så har de nog vuxit på sig lite till nästa bärsäsong.

Hundtorget och hundaktiviteterna på årets upplaga av Fäviken game fair var mycket bra. Titta på ett urval som presenterades på ÖPtv i fredag. klicka på länken nedan.
I år har hunden getts särskild uppmärksamhet på Fäviken Game Fair som startade på fredagen

Under den gångna helgen var jag och hundarna på Fäviken och hade uppvisningar och prova på agility för hugade hundar och förare. Vi hade bra väder om man bortser från regnet på lördag eftermiddagen. Annars var det ett perfekt hundväder. Stina och Griima skötte sig förträffligt. Att det inte skulle vara några problem med Stina visste jag men Griima var jag allt lite osäker på. Det visade sig att hon fungerar minst lika bra på uppvisningar som Stina.

De stora publikfriarna visade sig vara inkallning över ett fem hinders "staket", inkallning över ett hopphinder följt av slalom samt när en ur publiken fick komma in och handla Stina på en enklare bana. Efter uppvisningarna visade jag med Stina hur jag tränat in de olika hindren och vad som är viktigt att tänka på. Efter det var det dags för publikens fria prova på under ordnade former. Många hundar och förare vart det. Av diverse olika raser, typer och storlekar. Jag hade roligt och även de som provade på. Det jobbigaste med Fäviken var nattkörningen hem för att sedan jobba på måndagen.
Tack till Casimir Wrede och Royal Canin som ville ha upp mig för att visa upp agility på årets upplaga av Fäviken.

Det var mycket "vill ha" hos de olika handlarna där uppe. Fixade två retriverkoppel i läckra färger från PAW. Ett orange till Stina och ett rosa till Griima. Dom är kanon att ha vid tävlingar till och från start. Hos Jeppe köpte jag varsitt läderkoppel till hundarna. Har ju två sedan tidigare och det är de bästa och goaste koppel jag ägt/sett.

I dag var hundarna hemma med Ulla och nu har tydligen flocken accepterat junioren. Utan krusiduller låter sig Griima användas som liggplats. Det var annat ljud på Griima i går då Linus försökte vara en hund genom att försöka knapra på Griimas tuggben.
Men tiden bygger som sagt broar även om det ibland kan uppstå en del språkliga förbistringar.

Vill passa på att gratulera Camilla Brundin som tagit en plats i Svenska agilitylandslaget med sin drake Medusa(border terrier i mediumklass)