fredag 25 oktober 2013

Höstrusk, den första snön och det är trots allt gott att leva.

Hösten har enligt kalendern varit hos oss en tid och ute har lövträden skiftat i de mest fantastiska färgkombinationer. Vädret har varit underbart och inte minst har det märkts på hur rent det ändå är inomhus. Hundarna har ju inte fått med sig halva skogen in då de varit ute. Det har så här långt varit en torr och härlig höst.
Men det verkar nu vara slut. Det har kommit lite regn och en morgon så var det ett tunt snötäcke med blötsnö på marken. Som tur var så töade det bort ganska snabbt
Nu har jag fått till den för mig ultimata hundväskan. Äntligen får jag med mig allt i en och samma väska på träning och tävling. Bra ordning och mycket plats i denna Maxspedition väska. Jag och min lillebror är lika då det gäller väskor och ryggsäckar. Vi söker den ultimata grejen. Denna köpte han för att ha som skytteväska, men till det passade den mindre bra så vi gjorde som vanligt. Bytte prylar med varandra och nu har jag en perfekt väska till träning och tävling med plats för allt, utom hundarna för de får faktiskt gå själva..
Deras gearslinger är den bästa ryggsäcken jag haft och jag har haft några stycken genom årens lopp. Sitter stabilt på ryggen och är smidig att ta av och på då det bara är en bärrem. Gott om fack med bra översikt.Perfekt att ha till jobbet och promenaden mm.
Nu har jag ju inga procent på försäljningen men jag vill ändå lämna tips på något som jag tycker är riktigt bra eftersom det finns så mycket skräp på marknaden.

 Min dotter skickade mig ett mms med bilden till höger för några dagar sedan. Hon skrev också lite ironiskt "nu har de kommit på affären igen"!. Av någon outgrundlig anledning så har hon fått för sig att jag gillar juleskum!!!
Vaddårå? Det är väl helt naturligt att köpa två lådor innan jul och sedan kompletteringshandla dagen innan.......
Det är väl inte mitt fel att de inte fick några sega tomtar av det första inköpet. De måste väl hålla sig framme när det finns, eller?!

Strax efteråt skickad hon den här bilden på sin provsminkning inför halloween.
När jag jobbade i försvarsmakten så håll vi på med sårskadesminkningar. De var i och för sig riktigt realistiska med plastelina och allt men det går inte att jämföra med vad Jessica får till på sig själv.
Idéen hade hon hämtat från kultserien "The Walking dead".
 
 
Pappa är grymt imponerad över sminkningen även om jag tycker den är "äcklig". Fy sjutton för att möta henne när man är på väg hem från krogen en mörk höstkväll. Skriket är definitivt inte långt borta då.

Efter att ha slagit in på ny väg, efter tre veckor med nya jobbet så har jag landat in ganska bra. Har faktiskt lite energi över till att göra annat än bara ligga på ryggen då jag kommer hem. De två första veckorna tog rejält på krafterna med alla nya intryck, ledningssystem och en hel mängd med nya människor. Den gångna vecka har allt börjat falla på plats allteftersom. Även om det är långt kvar till jag har koll på läget så upplever jag att det går åt rätt håll.
Har mött de tre personalgrupperna jag har och det känns bra. De är kompetenta och har mycket att bidra med. Tillsammans är jag övertygad om att vi kommer att gå långt. Inom ett år kommer jag att vara chef över de tre bäst fungerande enheterna i Katrineholm. Om jag kör ut hakan? Javisst, vågar man inget så vinner man inget......

Och just nu är det gott att leva.

Släpp taget min vän.

Ge inte det förflutna simlektioner.

Begrav det som varit.

Ta steget ut i nuet.

Det som varit, har varit.