tisdag 29 april 2014

"Ge inte det förflutna simlektioner"! Lev här, nu och tänk positivt.

I söndags gjorde jag debut som domare på Frövis inofficiella tävling. Det var en positiv och rolig upplevelse. Som domare var jag tvungen att titta på alla ekipage och vara fokuserad på dem. Jag fick se mycket trevlig handling och samarbete men framför allt fick jag se hur hundar och förare hade kul tillsammans. Lärde mig dessutom en hel del ur flera olika aspekter. Har bara att ånyo konstatera att agility är vansinnigt kul.

Det var däremot mindre kul på vägen dit och framför allt på vägen hem. "Tassemobilen" började låta som en riktig rallybil men utan att kunna svara upp med motoreffekten som ljudet lät påskina fanns. Avgasröret gick av mitt under bilen och det var verkligen som att sitta i en stor bullrande resonanslåda. Tur att grannen har svets, så han satte ett par svetspärlor så att det låter lite mindre tills det nya röret kommer med posten. Så då blir det att agera mekaniker en stund, vilket inte riktigt är min grej.

Att sitta i den bullrande lilla lådan gjorde att radion inte var möjlig att lyssna på. Blev istället en stund för reflektion över livet i allmänhet. En dikt jag skrev en gång dök upp i mitt huvud, därav rubriken "Ge inte det förflutna simlektioner". Tänk vad mycket man råkat ut för och drabbats av i livet ändå. Både bra och dåliga saker. Efter helvetesåret 2007/2008 lärde jag mig verkligen att fokusera på de bra och viktiga sakerna. Det är ju annars så lätt att fastna i det tråkiga och älta oförätter och andra negativa saker så att fokus blir på fel saker. Trots att det hänt en del tråkiga saker de senaste åren så har jag valt att inte ge dem "simlektioner" utan låta dem sjunka men dragit erfarenheter av det inträffade. Dock finns det människor som aldrig blir förlåtna men vem som ger dom "simlektioner" vet jag inte. Jag är åtminstone inte en av dom, för mig är de enbart historia. En sjunken sådan, likt skeppsvrak man vet finns men inte ser och lägger energi på. Lämna dessa sjunkna vrak och kliv upp på fast mark och stå där stabil och stark. Jag står där, gör mig sällskap med det positiva, det är det som är att leva.
Skönt att dessa "vrak" är så lätträknade. De goa positiva människorna är som tur är många fler och mycket svårare att räkna. Men dessa både ger jag och tar energi från. Det ger livsglädje.
Energi läggs och tas det på den Bolltorpska fastigheten. Där finns glädje och kraft i det mesta. Även i det arbete som ska göras som i den vilsamma atmosfär det är att bara vara här och nu.
Sista delen på altanräcket är på plats och det skapar en helt annan känsla då man vistas på altanen. Bara trappan kvar nu. Min kära hustru ska ha mycket beröm för utformningen av altanen. Den är stor, den smälter in, den är underbar.
Den Bolltorpska påsken firades i huvudsak utomhus i underbart väder. Pynt och ris fick hålla sig utomhus. Det blev endast fjädrar i den hårt tuktade syrenen. Trots hundarnas idoga vaktande så lyckades Linus leka ihjäl två fjädrar. Han tyckte väl att fjädrar bara ska sitta på fåglar som går att jaga och eventuellt fånga. Så vad sjutton sitter de i buskarna för....

Agilitybanan på ägorna har fått lite ny utformning och färger. Ännu en sexmeterstunnel har ålat sig in och tar nu en självklar plats i den övriga hinderparken.
En färgglad bana ger energi och glädje bara genom att men ser den. Kör man den sedan tillsammans med hund- ja då är det lycka
 

 

Brandslang går att ha till så väldigt många olika saker. Mixar man 38mm och 76mm slang så går det att få till riktigt bra och funktionella hinderstöd till tunnlarna...
... Med några brädor, färg och spikband fick jag till två "träningsdäck". Perfekt att träna in däcket med och jag slipper ha ramen att ta hänsyn till så här i början.
Säsongen är på gång med gräsklippning (har redan varit ute 2 gånger med klipparen och detta innan april månads utgång!) och allt gott som hör denna underbara årstid till.

Till alla positiva människor därute-Lev gott, lev väl och ha ett underbart liv