onsdag 10 augusti 2011

Det var ett tag sedan!

Så har de två semesterveckorna gått. De gick väldigt fort. Detta till trots så var det en riktigt skön ledighet, även om den var kort. Varmt och gott väder varje dag och jag hann med att göra en hel del. Bland annat måla lite fönster och husfasad. Långt ifrån klart men det är en bit på väg. Ny åkgräsklippare är inköpt vilket var av nöden tvunget. Den gamla hade ju "rasat" för tredje gången denna sommar.

Veckan innan semestern var Ulla, Jessica, Kalle och jag på en minisemester för en hel dag. Kolmården. Hundarna var med men de fick stanna kvar på ett hundpensionat strax innan Kolmården. Det var ett trevligt ställe. Det var ett av de ställena som Kolmården gör reklam för på sin hemsida.
Vi missade rovfågeluppvisningen men kom förbi lägligt då de tränade en ung berguv. De var häftigt att sitta så nära en stor rovfågel som ljudlöst flög förbi på bara några meters avstånd.
Ett besök utan vara hos tigrarna gick ju bara inte. Dessa vackra och majestätiska katter kunde man stå och titta på länge, vilket också många gjorde, från rätt sida av pansarglaset.

För första gången i mitt liv fick jag se dholen, en av tamhundens anfäder. Där hade jag kunnat bli stående länge och bara tittat. De var vackra att titta på och deras beteende med flock och valpar var fascinerande att se. Men de andra ville se mer så det var bara att vandra vidare.
Naturligtvis fanns det mycket annat att titta på, som den här pigga surikaten. Självklart så åkte vi den nya "safarin" vilket var en upplevelse. Höjdpunkten var delfinshowen utan tvekan. Att se samarbetet och glädjen mellan delfin och "tränare" var en glädje i sig.

Det har också varit några tävlingar som jag och hundarna deltagit i. Bilden ovan är från en inofficiell tävling på Segersjö herrgård där jag och Stina vann agilityklassen. Sen kom vi tvåa och fyra i dom två hoppklasserna, Griima var på väg att göra ett kanonlopp i en av hoppklasserna men då passade jag på att snubbla på en av tunnlarna och rasade omkull på banan vilket fick Griima att ta en annan väg än genom tunneln. Trots detta så gjorde hon bra ifrån sig. Hon fick en massa tävlingsrutin.

I stället för att ha uppvisningar på Fäviken så var vi och tävlade i Dala-Floda. RC ansåg det var för dyrt att anlita mig till Fävike men det skulle bli samma kostnad för dem som i fjol. Verkar som om de tror att jag skulle jobba gratis i fyra dagar och dessutom bekosta resan själv. Trots att det var roligt att ha uppvisningarna så har allt ett pris. Och jag betalar inte för att stå i dåligt väder och ha uppvisningar.
Trots mediokra placeringar så var jag riktigt nöjd med tävlingsinsatserna i Dala-Floda. Båda hundarna gick jättebra. Som vanligt var det förarfel då det gick överstyr. Sista loppet på söndagen var agilityklass för Stina och hon gick som en gudinna på banan. En reporter från Dalademokraten fotade och kom fram till mig direkt efter målgång för en intervju. Tur att hon skrev ner och att det inte var ljudupptagning för jag hade både hög puls och flämtande andhämtning.