lördag 18 juli 2009

Minnen av min och Stinas 1:a tävling...

Augusti 2006. Jag och Stina startade på vår första agilitytävling. Fyra starter och fyra diskningar, men snacka om att vi två hade roligt. Det hade förresten publiken också....




Tack till Ingrid och Anna-Karin som drog in mig i denna fantastiskt roliga hundsport.



AGILITY-Vansinnigt kul......

Gandur på rymmen......

I morse fick vi allt se vad flott Gandur rör sig då han får röra sig fritt.

När jag tog ut hästarna i morse så tog jag Kopur och Gandur samtidigt då de skulle gå i rasthagarna bredvid varandra. Allt gick som vanligt bra fram tills dess jag tog av Gandur grimman. Då backade den rackaren snabbt bakåt och smet förbi mig ut ur hagen. Kvar stod jag med Kopur i ena handen och en tom grimma i den andra. Snabbt in med Kopur i den andra rasthagen och sedan lugnt försöka få tag i Gandur. Men icke. Det var så himla kul att springa omkring och reta mig. Jag fick komma precis inom räckhåll innan hann drog iväg. Som tur var höll han sig hela tiden inom gården.

Ringde in till Ulla som kom ut. Då hon ropade och skramlade med godis i hinken galopperade han superflott upp från paddocken till Ulla. Sedan for han fram och tillbaka utanför stohagen och visade upp sig från sin bästa sida innan Ulla kunde övertala honom om att det var bäst för honom själv att gå i hagen.

Så det var en 10 minuters happening här på gården i morse.

fredag 17 juli 2009

Träningen fortsätter

Igår var jag med Stina och tränade på klubbens bana. Jag körde en bana som redan var uppbyggd. Stina var som en furie i första körningen, snabb som ögat och supermotiverad. Hon kastade sig in i slalomen och for fram som den värsta Stenmark för att med full karriär dra vidare mot nästa hinder.
Körde ett par svängar till och det gick bara fortare och fortare, dessutom hindersäker. Tänk om jag kunde få henne att gå så på DM också?!

När jag kom hem efter att tränat Stina var jag motiverad värre att fortsätta med Griima. Körde lite på banan hemma. Fortsatte med hinder i fyrkant med ett däck utanför och sedan platta tunneln. Gick riktigt bra. Griima följer med i styrningarna riktigt bra. Växlade lite med slalomet där jag har börjat med "allé" precis som med Stina. Går faktiskt framåt men det är fortfarande lite svårt att få henne fokuserad där. Hon vet nog inte riktigt vad jag är ute efter ännu. Tålamod, tålamod så kommer det att släppa med tiden.

Ikväll var jag och Ulla på Marité och åt biosupé. Bion var vi på i onsdag, Harry Potter och halvblodsprinsen. Vi tackar Krakki med husse Daniel för den fina presenten vi fick sedan vi varit hundvakt åt Krakki. Maten var superb, desserten likaså. Kanonbra service och trevligt sällskap.

På hemvägen stannade vi till och lät hundarna simma lite. Det gick lite vågor men de två vildarna kastade sig oförfärat ut i vågorna för att hämta in de utkastade apporterna. Både Griima och Stina nästan surfade in med hjälp av vågorna. Tuffa små krabater vi har.

söndag 12 juli 2009

Griima har börjat med sin agilityträning

I går började jag att träna Griima på agilityhindren. Platta tunneln kunde hon sedan innan. Däcket och hopphindren fixar hon utan problem. Har låg höjd. Byggde en fyrkant med 4 hopphinder och körde lite handling vilket gick mycket bättre än jag hade förväntat mig. Likaså började jag lite lugnt med slalom. Börjar precis som med Stina med att sätta slalomkäpparna i en "alle'". Hon snappade ganska snabbt vad det var frågan om. I dag fortsatte jag lite och det satt kvar sedan igår. Strävar efter att jobba på liknande sätt som med Stina, små korta intensiva och roliga träningspass. Det finns fart i den här svartvita lilla tösen.

Nya daterfarenheter

Så har man hamnat i bloggvärlden. Detta är det första som jag gör på bloggen så det räknas väl mer som en test än något annat. Förhoppningsvis så kommer jag att hålla bloggen ganska aktuell. Ej dagligen men åtminstone på veckobasis.