lördag 20 februari 2010

Kallt igen.

Så har kylan kommit tillbaka igen. Det är inget som gillas av hundarna eftersom de då kläs på i varma täcken vilket hindrar deras rörelsefrihet och busande. Trots kylan så var det strålande solsken och härligt väder för promenad.
Täckena till trots så njöt hundarna i fulla drag. Stina ägnade sig åt en av sina favoritsysselsättningar på promenaden. En och annan snöklump skulle ju "dödas". Den som led mest av kylan var jag, eller rättare sagt min rinnande näsa. Att en förkylningsnäsa ska vara så himla köldkänslig, trodde den skulle trilla av innan jag kommit halvvägs...

Fanny och Gudrun kom på besök och kollade på melodifestivalen. De hade med sig en riktigt smarrig blåbärspaj och vaniljvisp som vi mulade i oss. Melodifestivalen lämnade inga bestående intryck. Stina ligger nu uppkrupen hos Ulla och snarkar nöjt.

fredag 19 februari 2010

Förkylt, igen.

I och för sig var det ett tag sedan jag var sjuk sist men nu är det dags igen. Jag och Griima fick stå över träningen på Dille i går kväll. Det var inte kul att sitta hemma och veta att vi hade kunnat ha det riktigt roligt.
Nu på morgonen var det bara at konstatera att arbetsgivaren får klara sig utan mig i dag. Kanske även på måndag men det hoppas jag inte.
Passade på att klippa klor, smörja trampdynor och rykta hundarna. Höll till ute i sadel-kammaren för att slippa dammsuga en extra gång inne. Bägge två var lite skeptiska till att bli ompysslade men då trampdynorna smordes så låg de stilla och bara njöt. Även om Stina på bilden ser lite lidande ut.
Nu ska jag ta in lite ved så vi slipper frysa när det är fredagsmys och "Let´s dance". Dock så skall jag ta ett hett bad innan för att driva de onda förkylningsandarna ur kroppen.

tisdag 16 februari 2010

Värmande sponsor

Var i dag förbi på Dille foder & maskin för att kolla hur det går med min sponsringsförfrågan. Det gick alldeles utmärkt. Fick med mig ett täcke till Loop för brodyr. Micke där fixade brodyren direkt så nu har Stina ett nytt Back on track täcke att ha på sig i Nordmaling. Griimas täcke levereras i mars.Jag ska prata lit till med Ida och ta reda på hur Dille vill ha det. Dock är det nu så att medlemmar i ÖBHK kan inhandla Back on track täcke till sina fyrbeningar med 30% rabatt. Det blir nog en kortare leveranstid då Dilles logga skall broderas på täcket innan leverans. Jag kommer att informera ytterligare om hur beställningarna skall gå till både på bloggen och på ÖBHK´s hemsida. Tack Dille för bra samarbete så här långt.

Lånade baklastaren av Dennis och röjde undan snö hemmavid. Det var otroliga mängder som skulle flyttas undan. Mängden blev nog så stor bara för att jag skrapade ner på djupet för att undvika snösörja längre fram i vår.

måndag 15 februari 2010

Grillning, årsmöte och kattastrof!

I går söndag var det mysigt värre. Marie och Anton kom på besök. Ulla och Marie gav sig ut på hästarna och tog hundarna med sig. Anton hjälpte mig att rulla ut hösilagebal i hagen och en in i utegångsstallet. Sedan tog vi och grillade korv när de två ryttarinnorna kom tillbaka. På bilden har Stina fått span på något, själv tittade jag på utsikten bakom henne.I kväll var det årsmöte på brukshundklubben. Trevligt och mycket välbesökt sådant. Klubben fick en ny ordförande - moi. Även andra funktioner i styrelsen blev det nyval på. En bra blandning av "gammalt och nytt". Efteråt var det kaffe och semla under tiden som den nya styrelsen konstituerad sig. Då jag var bland de sista som for så blev jag pådyvlad semlorna som var kvar, ett tiotal.
Kunde vara trevligt att ta med till jobbet och bjuda på i morgon. Ställde kartongen på arbetsbänken hemma och gav en till Ulla. Hon tyckte den var riktigt smarrig. Det fanns det fler som gjorde. Samtidigt som jag hörde det omisskännliga ljudet av hur en kartong glider och sedan dunsen då den slår i golvet, tänkte jag "Morris" och utbrast samtidigt -FxN! Innan jag km ut i köket så visste jag vad som hänt. Har ni någon aning om hur mycket grädde som finns på tiotalet semlor? Jag vet, nu!