måndag 17 oktober 2011

Hösten har kommit.

Sista tiden har varit fylld av underbara höstdagar. Både hundarna och jag har verkligen njutit av att vara ute och rumstera om.

Grannen hjälpte mig att få igång traktorn igen. Det klickade bara till lite när jag tryckte in startknappen, detta trots att jag kopplat in extra batteri från berlingon. Det är bara att konstatera - jag är en komplett idiot vad gäller motorer och dess funktion eller icke funktion. Enkelt kopplade han ur batterierna, kopplade på ett medhavt lastbilsbatteri och vips så startade traktorn. Två timmar senare hade det grön/gula monstret fått två nya batterier från biltema och var frisk och kry igen. Tro det eller ej men jag monterade faktiskt i batterierna själv och jag var mäkta stolt när jag sedan susade runt på gården och körde undan hästskiten.

Inser att jag är mycket lycligt lottad. Bor på ett fantastiskt ställe där jag kan ladda mina batterier betydligt bättre än tidigare. På något konstigt sätt så känns det som om vi har hittat hem till slut.

Veckorna går undan så jag knappt hinner med. Det är väl ett tecken så gott som något på att jag trivs på jobbet. Mina chefer ger mig det utrymme, mandat och förtroende jag behöver för att kunna utveckla verksamheten på enheten. Personalen är på G och vill vara med och utveckla. I ledningsgruppen är det en bra stämning där alla enhetscheferna tillåter varandra att vara olika utveckla sina enheter efter sina förutsättningar. En mer öppen och kreativ stämning än vad jag är van med från förra året. Här stöttar cheferna varandra istället för att gå bakom ryggen på varandra, vilken otrolig skillnad det kan vara på olika arbetsplatser även inom den "offantliga" sektorn. Det ska väl vara en längre resa innan man kommer fram och hittar rätt.
Var på en föreläsning om hälsofrämjande ledarskap som är en del av ett projekt om "Ett hållbart arbetsliv". Föreläsaren pratade en hel del om den här bilden. Hur viktigt är det inte att lägga energi på sådant som man råder över själv och kan påverka. Hur många av oss har inte genom åren lagt en massa onödig energi på sådant som vi över huvudtaget inte kan påverka. Vid tillfälle ska jag delge er en historia om hur en professor i filosofi bildligt visade sina åhörare hur viktigt det är att först fylla livet med de viktiga sakerna innan man fyller på med mindre viktiga...