söndag 1 december 2013

Finbesök, frost, lek och dop.

Förra helgen kom bästa dottern ner på efterlängtat besök. Men hon var bara i Bolltorp några timmar på lördagen innan hon och jag drog vidare ner mot Småland. Först på besök hos Lotta i Bankeryd och sedan vidare ner till Eksjö där klanens senaste medlem skulle döpas.
Hemma hos lotta så tog vi den sedvanliga långpromenaden med hundarna. Mesta tiden fick de springa lösa men med omtanke om vissa grannars katter så kopplade vi dem då dessa gårdar passerades. 3 pappisar, 3 blandisar och en kooiker hade mäkta roligt där de yrde fram på ängar, över stock och sten i den småländska skogen. Trots lite kyla och frost så hade vi dagen till ära en strålande sol på en molnfri himmel. Perfekt sådär den sista helgen i november.

Tord och Wynja fattade särskilt tycke för varandra och snodde runt som yrväder. Inne var de lite avvaktande men då de kom ut släppte alla hämningar. Leona fotade hela tiden så jag har bara att tacka för bilderna du tog.
Jag fick också, tillsammans med alla andra erfara att Wynja har lärt sig något nytt. "Helikopterhopp". Detta innebär att hon laddar järnet för att hoppa och studsar sedan mer uppåt än framåt. Kan även ha att göra med en fullständig oförmåga att bedöma avstånd. Leona fick med laddningen och precis efter landningen med kameran. Vi andra såg hela Wynjas resa och behöver väl inte säga att det såg fantastiskt roligt ut. Trots plurret så brydde sig Wynja minimalt om "olyckan" då det fanns så mycket annat att fokusera på.
 
Här sitter jag med en leende Birger i famnen. Jag inbillar mig att han trivdes hos mig efter sitt bejublande framträdande på dopet. Eller så skrattar han bara åt sin farbrors utseende. Vem bryr sig, vi hade riktigt mysigt en liten stund. Känns väldigt bra att ha både bror och syster inom lagom avstånd. Det behöver inte planeras så mycket innan man kan svänga förbi och hälsa på. Var värre då vi bodde i Jämtland.

Och då Jämtland kommer upp igen så måste det väl poängteras att finbesöket vi hade därifrån, dottern, var kvar ett par dagar till innan hon tog tåget upp till kylan igen. Ulla och Jessica var iväg och shoppade i dagarna två och vi hade det riktigt trevligt på kvällarna. Trots att Jessica hunnit bli en bit över tjugo så är hon lika nyfiken på julklapparnas innehåll som när hon var fyra.
Förhoppningsvis kan hon och Kalle komma ner i mellandagarna och öppna sina paket. Om inte får vi skicka dem med ett bud så de kan öppna dem hemma.

Under den gångna veckan har vi haft underbart väder. I torsdags var jag ute och sprang med hundarna i mörkret. Hade tagit på mig lite för mycket för jag svettades som en tok. Kollade utetermometern när jag kom hem. Plus 7 grader och ljumma vindar.
Idag var jag och tränade i ridhuset. Alla tjejerna fick följa med och körde i olika grad. Alla gick de kanonbra. Visst blåste det på bra ute men det var inte kallt vilket var lite förvånande då det var frost i går kväll men plus på morgonen. Enligt meterologerna så var det den norska fönvinden som drog in. Den får gärna fortsätta lite till då jag ännu inte plockat undan den Bolltorpska agilitybanan. Den får stå ute till snön kommer....