torsdag 10 september 2009

Torsdag-full fart mot helgen och Storsjöhoppet.

I morgon är jag ledig från jobbet för att förbereda och bygga inför helgens tävlingar på brukshundklubben. Ska bli roligt att få bygga upp och även tävla. En hel helg med ren energiladdning. Ulla åker till Sundsvall och är speaker på Krafturs tävling. Där laddar hon upp med energi.

I veckan har jag varit ute och cykelmotionerat bägge hundarna vid två tillfällen. Stina höll sig på vägen och drog inte ut på egna äventyr. Äventyr som den invigde nu vet brukar sluta i vasken i källaren med schamponeringar som biverkning. Alltså inget rullande i väldoftande högar den här veckan. (så här långt i alla fall)!
Vi är verkligen laddade, både Stina och jag inför helgens tävlingar. 3 starter per dag, 2 individuella och en lagstart. "Tre med skägg och en med fjun" visar upp sig igen, till allas vår glädje. Snacka om att det ska bli roligt med full rulle...

Nu ska jag bara avsluta dagens arbete så att jag med gott samvete kan fokusera helt på helgen. Det finns ju lite hästar att ta hand om också då Ulla är borta.

måndag 7 september 2009

Ännu en måndag och en skitig Stina - igen.

Ännu en måndag på jobbet är tillända.....

När jag kom hem så möttes jag av tre stycken överentusiastiska hundar. Stina, Griima och Humlan(Solveigs border terrier)som glatt skällde mig välkommen hem. När jag kom ut till stallet så blev Stina väldigt mycket "min" hund. Ulla hade varit ute och ridit med våra två vildar. Självklart hade Stina hittat något "mumsigt" att rulla sig i. Det var inte lite som kleggar fast på henne. Hela halsen var stel av geggan och hela hennes väst var brunfläckig. Hon luktade verkligen skit - HUVVA!

Ulla gick in och tog Griima med sig och ropade att jag fick ta in "MIN" hund. Stina fick vara kvar ute med mig medan jag sågade upp lite brädor till ved med motorsågen. Det blev 3 proppfulla skottkärror innan vi gick in. Av med den skitiga västen och ner med hunden i vasken i källaren. Schamponering och sköljning följt av torkning.
Upp och åt lite middag för att sedan gå ner i källaren och göra ännu en schamponering med allt vad det innebar. Stina måste ha trott att jag var tokig för nu togs det fram fetvadd som trycktes ner i öronen innan hon fick en tredje omgång i vasken. Denna gången tog jag öronen och hela huvudet så nu borde det väl vara nog. Men lik förbaskat luktade hon illa. inte lika mycket men ändå. Vädring av hund! Har någon testat för att se om det funkar?Det är väl vådan av att bo på landet där vi kan ha hundarna lösa så att de bland annat kan hitta en massa "mumma" att rumstera runt i. Så här ser en ren Stina ut då hon är ute i september markerna. Själv ska jag förbi Tasseborg och köpa hundschampo som är parfymerat med liljekonvalj eller någon annan god doft.......

söndag 6 september 2009

Solen skiner och det är söndag

Idag har det varit en aktiv dag. Åtminstone efter det att en utdragen frukost avnjutits. Ut i ligghallen och borra i bärstockarna så att en rejäl järnten kunde slås ner genom bärstock till stödstock. Har fått låna en handborr från Jerry som jag borrade med. Den har ett fint namn men det kommer jag inte på vad det var. Borren används i alla fall då man timrar så det passade ju bra.
Det tog lite tid men blev ritigt bra. Nu är det bara en bärstock kvar att lyfta upp och fästa.

Var ute och cykelmotionerade Stina och Griima. Pumpade däcken på Jessicas cykel och tjuvlånade den då vi for ut. Vi tog backen ner och svängde av mot Indalsälven. Följde den vägen ca 2 km innan vi vände. Griima hade bråttom, bråttom på ditvägen. Stina som varit med förr travade på bra och vägvinnande. Griima hade fattat när vi vände hemåt och håll då ett bra tempo med bara enstaka utflykter. Då de varvat ner så stretchade jag båda två. Stina en ordentlig med de kompletteringar jag fick mig till livs igår. Griima fick en lättare variant där jag mer lärde in rörelserna och tillvägagångssättet än stretchade. Dock stretchade jag hennes vänstra bakhas ordentligt, den hon skadat sedan tidigare.

Spagetti och köttfärssås stod på middagsmenyn. Det blev ett rejält storkok på köttfärssås. Vill vi kan Ulla och jag äta köttfärssås hela veckan och en bit in på nästa. Så nu är det bara att mata frysen och göra matlådor.
Nu har jag börjat fokusera på klubbens tävling den 12-13 september, "Storsjöhoppet" både vad gäller eget tävlande med Stina som genomförande av tävlingen som funktionär. Ska bli spännande att tävla i klass 3 hopp och klass 2 i agility. Det viktigaste för oss som ekipage är att ha skitroligt och en rejäl fart på banan. Placering är det minst viktiga.
Hoppas nu bara att vi har vädrets makter med oss. Uppehållsväder, hoppas, hoppas.....