tisdag 12 juni 2018

Helt oplanerat blev fyra - fem!?

Den Bolltorpska flocken består numera av fem hundar. Två äldre blandisar och tre kooikrar varav 2 inte är riktigt torra bakom öronen ännu. Ambie är ju en av Wynjas valpar som vi behöll. Nu har även Lilo hennes kullsyster flyttat hem till oss sedan 2 veckor. De förra ägarna fick ändrade förhållande hemmavid och bad oss om hjälp med omplacering eller köpa tillbaka henne. Vi föreslog det senare för att på sikt kunna hitta det rätta hemmet åt henne. Är det bråttom blir det så lätt fel. Som det ser ut nu så blir det ingen omplacering. Lilo sålde in sig direkt och fungerar jättebra med alla de andra hundarna och katterna. Hon är riktigt social och husse tog till sig henne med hull och hår.
Enda nackdelen är att det är rejält trångt i sängen på mornarna. Jag, Ulla och fem hundar, inte mycket plats att röra sig på när en ska kliva upp. Sen är jag ju så himla försiktig så jag försöker åla ur sängen för att inte störa hundarna. Låter kanske lite konstigt men ju fler av hundarna som finns i sängen desto lättare har jag att somna och ju bättre sover jag.

 Den Bolltorpska banan ska även i år lastas för transport till Rottnepark och Sunne jaktmässa. Blir lite klurigt i år med fem hundar på Selma Spa!? Det går nog som vanligt utan problem. Flocken består ju bara av trevliga individer och vi får ju plats i sängen då frugan är kvar hemma.
Gick igenom lådorna och hittade lite kuriosa från min tid som pistolskytt. Känns både bra och mindre bra att inte längre ha vapen hemma. Skönt att inte behöva oroa sig för licenser, förvaring och inbrott där vapnen ska tillgripas.
Hade känts tryggt att kunna röra sig beväpnad ute bland vildsvinen de mörka kvällarna...

 Mina memoarer är påbörjade. Jag har åtminstone kommit så långt att omslaget blivit klart. Så här skulle mycket väl omslaget kunna se ut på mina memoarer.
Finns ju en hel del att skriva om som jag upplevt genom åren. Både inom försvaret, landsting, kommun, skyttet, föräldraskapet och hundvärlden. En hel del finns redan skrivet så det handlar väl mest om att sammanställa och koppla ihop den röda tråden.
Kanske blir det något att sysselsätta sig med när jag gått i pension. Om jag nu kommer att ha tiden för det?
Vore roligt att få lämna ifrån sig en bok till barnbarnet om morfars eskapader genom livet. Alltid kan man kanske förmedla någon klokskap.

Det har varit ett par fina veckor. Soligt och varmt. Det hade varit perfekt om det någon gång ibland kunnat komma lite regn så att gräset kunnat fortsätta vara grönt och mjukt. Nu är agilityplanen lite av en raggig. brungul nålfiltmatta där det enda som lyser grönt är maskrosbladen. Ja sen är det ju lite varmt att träna på dagarna. När temperaturen är human och hundvänlig är klockan så mycket att det är dags att krypa till sängs. Lite träning det blivit under senare tid.