onsdag 24 mars 2010

Så var det förkylt igen! Trots det är livet gott att leva.

Så har jag ånyo drabbats av det rackarns förkylningsviruset. Snoken rinner som på en dräglande hyena. Peppar, peppar har inte ont i halsen utan bara en liten irriterande torrhosta. Funderade ett tag på att sätta proppar i näsan för att hindra droppet. Men lagen om alltings inneboende ondska gör nog att jag skulle drunkna då. Det får droppa bäst f-n det vill. Finns ju faktiskt folk som inte gör annat än tillverkar papper som är avsett för dylika tillfällen. Jag stödjer dem i deras arbete då jag nu är en storkonsument av deras produkter.Nu har våren kommit. Klart och soligt, fortfarande lite kallt men dagsmejan tar bra. Snart är stalltaket helt fritt från snö. Skönt, det bara glider av så jag slipper skotta. Varje dag jag kliver utanför dörren, fodrar hästarna, rastar hundarna eller gör något annat nyttigt ute eller rent av "bara vara" har jag en av sveriges vackraste utsikter. En sådan där man nästan tappar andan av och fylls av livslust att få se. Det är verkligen skog, berg och dalar. På vintern såär det snäklädda fjäll vid horisonten som riktigt glöder när vårsolen ligger på.
Härom kvällen hade jag varit uppe lite längre än de övriga invånarna i huset vilket gav mig mer jobb än jag tänkt. Vad gör man då man ska krypa ner i sängen och upptäcker att den är full. Ödmjuk som man är så försöker man åla likt en orm ner mellan de små pälskädda vännerna för att inte störa deras vila. Det tog tid men det lyckades ganska bra. Det var bara Millan (katt) och Griima (hund) som lät irriterade när jag störde deras skönhetssömn.
Tyvärr så har Griima skadat sig igen. Förmodligen en sträckning i låret då hon sprungit omkring ute. Väderleken ger ju inte det bästa fäste för små hundtassar då det är blåis lite överallt. Idag var hon trots allt lite bättre och var inte så spänd som igår. Hon får massage och god omvårdnad av Ulla så det lär nog inte dröja så länge tills det är bra igen. Koppelrastning och uppföljning så att det inte blir värre. Tråkigt för henne eftersom hon alltid vill springa omkring och upptäcka världen gång på gång......

På torsdag kväll är det träning på Dille med Stina. Det blir en allmän genomkörare efersom vi på fredag åker till Nordmaling för att tävla lördag och söndag. Det är inte bara säsongspremiär utan även premiär att starta i klass 3 i agilityklass. I hoppklass har vi redan haft ett par starter. En spännande och rolig utmaning väntar oss båda i helgen.