tisdag 11 september 2018

Ojdå! Satan i gatan vad tiden går fort.

Time flies!

Ett rent under att jag inte tappat bort mig själv på vägen. Tiden har jag verkligen tappat. Den sannerligen flyger fram. I och för sig inte så konstigt då det är fullt upp med aktiviteter och det känns bra i magen.
Jag mår riktigt bra, ibland rent av oförskämt bra!

Utställning i Askersund.

Nu har jag provat på det här med vänstervarv på riktigt. Inte utan att jag får ta tillbaka en del om vad jag tidigare uttalat om att springa i cirkel, fram och tillbaka med hund. Det finns ju som sagt folk och så finns det folk. Dessutom finns det raser och raser inom hundvärlden och med detta vill jag inte ha något sagt. Varken åt ena eller andra hållet. Jag lämnar det helt och hållet fritt till läsaren att göra sin egen bedömning.
Ulla med Wynja, Trigger Just For Joy

Ambie, Joykooi Amber med sitt första cert

Lilo, Joykooi Kristall med sitt första excellent.
Vi ställde alla tre kooikrarna i den Bolltorpska flocken och fick resultat som definitivt var över förväntan. Alla tre fick excellent, Ck till Wynja och certet till Ambie. Så långt var ordningen utan anmärkning i vår värld. Att Lilo fick excellent hade vi definitivt inte förväntat oss men det gladde oss otroligt mycket.

Skooi´s clubshow och km i agility.

För Wynja gick inte utställningsdelen så bra. Hon fick jättebra kritik men var enligt domaren för stor. Wynja tog dock revansch i agility där hon tog en andra plats med två nollade lopp. Vi hade till och med bra fart i slalomen. Där brukar det annars bli pensionärsfart på tävling.  Men hon överraskade det lilla livet.
Wynja med fart och fokus i slalom

Wynja kollar med husse vilket hinder hon ska ta efter hoppet...
Agility gör vi tillsammans

Efter prisutdelningen

En annan som överraskade var Lilo. Hon fick ånyo excellent tillsammans med syrran men nu slog hon till rejält. Lilo blev BIS 2 junior och 4:e bästa tik  bland champions och andra utställarproffs. Det var jag som visade henne men jag är definitivt ingen fena på att visa hund. Lilo ställer upp sig så bra själv och sedan har jag en himla bra coach i min fru Ulla. I juniorklassen tog vi både 1:a och 2:a placeringen. Både Lilo och Ambie fick CK!
"Kooiker sisters" med varsitt CK
Vi hade även med oss Jasper, Joykooi Jaspis som Ulla ställde i hanar juniorer. Han fick jättebra kritik men var enligt domarebn lite för hög. Men visst är han grann att titta på?! Tack Lars och Helen att vi fick låna med honom till clubshowen.

Det lär väl bli några fler utställningar men det blir utan större förväntningar. Det lär nog bli mer fokus på agility och viltspår för Lilo i framtiden. Hon visar goda anlag för båda grenarna...
Dessutom är hon en riktig hussegris!

Stort tack till Femke för alla de fina bilder du tog på clubshowen och låter oss använda.