lördag 4 juni 2011

Tävling i Gagnef

Griima gjorde bra ifrån sig då hon gjorde sina två första officiella starter. Det blev visserligen två diskningar men hon tog hindren bra. Lite osäker men med tanke på orutinen så höll hon fokus bra. Ville ta lite hinder som hon tyckte stog lämpligt till. Hon har nog lite svårt att det är domaren som gjort banan som bestämmer ordningen de ska tas i. Men det kommer likaså farten för den har hon. Lite mer tävlingsrutin är nog allt som behövs. Detta till trots så skötte hon sig ypperligt vid sidan om banan också. Lugnt och avslappnad, precis som sin mamma.


Stina gjorde också bra ifrån sig. I agilityklass fick hon dock 10 fel men det var helt och hållet mitt fel. Jag kom in fel vid flera hinder och blev osäker vilket säkert "smittade". I hoppklassen gick det betydligt bättre då höll sig husse till det som var planerat från banvandringen.Tina och Kristian var där vilket bland annat gjorde att jag fick loppen filmade. Tack för det. Det är alltid roligt att träffa bekanta på tävlingar, än mer nu när det är en bit till de tävlingar man brukade åka på tidigare.

I dag var en av anledningarna till att vi flyttade söderut uppenbar. Östersund +9 med kalla vindar. Segersjö +24 svag ljummen vind. Sommar med andra ord. Grillning av en god köttbit med färskpotatis, sallad och god dryck. Mer carpe diem än så blir det nog inte.

söndag 29 maj 2011

Livet är ett äventyr, som bara väntar på att få upplevas!

Fy sjutton vad tiden går fort! Det var inte länge sedan det var måndag. Sen blev det helg och i morgon är det måndag igen. En kort vecka, tre dagar och sedan långhelg.I veckan träffade hundarna på en av stadens ligister. Stina nonchalerade det lilla aset medan Griima, som inte är så världsvan ville ta en närmare titt. Hade det varit en igelkott på landet så hade det gått alldeles utmärkt. Det här var dock en stadskott och den måste ha gått på anabola eller rökt på med rock´n roll tobak, för rackarns vad agressiv kotten var. Hoppa och fräste men Griima gav sig inte förrän hon fått kolla på stadskotten ordentligt.Dagen ägnades år utflykt. Vi var iväg till Stora Sundby slott. Det låg fantastiskt vacker med en stor inbjudande slottspark.Vi gick över ett par små gångbroar som gick över ett litet system med dammar och kanaler. Här ses en av familjerna med sädesgäss som bebodde de blöta delarna av slottsparken.
Sedan gick vi in i ett hjorthägn och vi hade inte väntat oss att få komma ett par hjortar så nära. Men nu gjorde vi det och det blev en häftig upplevelse att bara stå stilla och titta på de nervösa djuren. Hundarna var som tur var kvar i bilen annars hade nog hjortarna försvunnit fortare än kvickt.Där fanns en hel del riktigt kraftiga ekar. Fantastiskt att vandra runt i denna härliga miljö med vackra vyer och djurlivet alldeles intill.Många fina vyer var det att stå och titta på. Mitt i allt detta satte vi oss och hade en liten picknick. Njutning av nuet en dag mitt i livet.
Stora Sundby slott från sjösidan. Ser ut att vara ett slott som invandrat från England.
På hemvägen såg vi att bönderna tog sin första höskörd. Allt är mycket tidigare här i södern. Rapsfälten står gula och böljar i vinden. Och på torsdag är det dags för officiell tävlingspremiär för Griima i Gagnef. Ska bli riktigt roligt.