fredag 11 maj 2018

Uppvisningar och officiell utställningspremiär

Uppvisning på Akvarellen

På förmiddagen i onsdags var jag och hundarna på akvarellen och hade en enklare agilityuppvisning för de boende där. De hade även bjudit in Malmens förskola som ligger bredvid. Så det var både barn, åldringar och personal där för att titta. Vi hade riktigt bra uppvisningsväder. Tur att det var på förmiddagen då det inte hunnit bli för varmt. Eftermiddagen visade sig bli riktigt tryckande.

Uppvisningen gick bra och jag hade under tiden fått hjälp av de som tillhör Paletten att hålla hundarna då jag sprang runt. Griima och Wynja tog sedan med sig var sin personal från Paletten på en kort agilityrunda som tack för hjälpen. Medan de från Paletten gick runt och lät akvarellens boende hälsa på hundarna så pratade jag med förskolan och visade hur man hälsar på en hund på bästa sätt och sedan fick de prova på mina. Wynja fixade några stycken sedan blev hon less och satte sig demonstrativt med ryggen mot de små. Bytte till Stina och hon bara lade sig ner på rygg och lät sig bli klappad. Sedan kom Griima dit och lade sig. Hon fick genast små barnhänder på sig överallt.
De två gamlingarna njöt av uppmärksamheten. Jag tror nog att både de boende, barnen och personalen uppskattade agilityn som ett bra avbrott i vardagen.
Nästa onsdag blir det en repris på Sannahed med både boenden och skola.

Danmark för officiell premiär

Ulla for iväg till Roskilde med Ambie och med sig hade hon pappa Dalton med matte. Från början var det nog tänkt att Wynja också skulle med men efter dräktighet och valpning så har inte pälskostymen växt till utställnings kvalité ännu. Är en bit kvar innan den är i det skick den var innan valpningen.
Så för Ambie blir det första officiella framträdandet i utställningsringen. Ska bli spännande att se vad
de "raskunniga" domarna ger för kritik. På den inofficiella förra helgen gick det ju bra men nu blir det på riktigt. Enligt Matte så har Ambie gått från klarhet till klarhet med sitt uppträdande och beteende i de nya miljöer som resandet försatt henne i. Verkar som om vi fått en liten stabil tjej...
Ambie fick Mycket lovande och bra kritik. Detta gjorde att hon även blev BIR (Bäst I Rasen) valp och skulle ut i stora ringen. Där var det lilla livet en av 40 som skulle bedömas och tävla om de fyra BIG (Bäst I Gruppen) placeringarna. Domaren som dömde gruppen tittade inte ens på Ambie, det var redan bestämt vilka raser han skulle premiera....
En trött Ambie i stugan på nyinköpt madrass. Det tar på krafterna att visa sig fin både fysiskt och mentalt. I morgon blir det pappa Daltons tur att vänstervarva. Ambie gör comeback i den danska ringen på söndag.

Åskpremiär

Årets första åska kom förbi på ett kort besök. Den passade in bra i tiden. Fodret från Bitiba hann bli hemlevererat av Postnord och att de kommer är ju bara det ett kors i taket. Jag hann även gå runt med trimmern för att ta ner ogräs och justera på ställen där jag inte kommer åt med gräsklipparen innan regnet kom.
Låg på soffan och hade tänkt läsa men det var två håriga som prompt skulle vara hos mig, Griima och Wynja. Jag har inte upplevt att de varit rädda för åskan tidigare. Ja nu var de ju inte rädda utan mer oroliga. Tror Griimas oro smittade Wynja en del. I alla fal hade jag två hundar liggande hos mig i soffan. Wynja bara en stund men Griima låg kvar och somnade vid sidan om mig med en arm omkring sig. När jag tänker efter så är det nog inte åskan i sig som var problemet. Båda två har varit lite stissiga senaste veckan. Med största sannolikhet är det löp på gång.