onsdag 15 juni 2011

SOMMAR!

Denna vecka håller jag till på Karlslunds herrgård på dagarna. Vi har planerings- och utvecklingsvecka med ett nysammansatt arbetslag. Härligt med en arbetsgivare som tros snäva ekonomiska ramar fortfarande vågar och vill satsa på personalen.Under en prommis med prinsessorna genom de olika parkerna runt Karlslunds herrgård upptäckte jag årets första smultron. De lyste starkt på en solbelyst sluttning så de gick inte att missa. Trots att det vattnade sig i munnen så lät jag dem vara kvar för andra att njuta av. Om någon vecka lär jag nog kunna frossa i dem från de smultronställena jag hittat runt gården hemma.

söndag 12 juni 2011

Veckorna går så himla fort.

Tiden verkar ju bara flyga fram. Härom dagen höjde jag verkligen på ögonbrynen. Trodde jag hamnat mitt i ett stort flygplanshaveri!!!Det var bara en helt "vanlig" konstutställning jag vandrat rakt in i. Varför heter det konst? Är det för att det är konstigt eller? Mycket märkliga objekt var det. Vad sägs om en minibuss full av stora stena, och då menar jag proppfull av sten? En "skeppsform av lastpallar? (såg mest ut som om en last bil hade tappat ett lass med pallar). Det var en hel del konstiga föremål att studera i Örebro under veckan.
Rejäla åskväder har vi som resten av sverige också fått ta del av.
Så här såg det ut häromkvällen när jag skulle ut och kvällsrasta hundarna. Varmt och kvavt efter ett lätt regn som snabbt "ångade" vidare till nya moln. Senare på natten kom det en rejäl urladdning med blixtar, dunder och en välbehövlig rotblöta.
Ännu en tävling har genomförts, denna gång i Frövi. Trevligt belägen klubb med fina banor. Tråkigt bara att de har slamdammar till granne. Luktade lite skumt i värmen då vinden låg på. Var nästan som att tävla på muggen, doftmässigt alltså.Båda sessorna skötte sig bra. Stina säkerheten själv som vanligt. Tyvärr följer en husse med som inte alltid verkar vara helt fokuserad. Griima gjorde två riktigt bra lopp. Hon kommer mer och mer. Hon fixade slalomen galant i båda loppen trots svåra hinderingångar. Dagens klass 1 banor är avsevärt mycket mer avancerade än de jag körde med Stina för några år sedan. De påminner mer om svårare klass 2 banor som jag körde med Stina. Många fällor var det.
Jag har blivit lite osäker i min handling och jag kom för en stund sedan på vad det beror på. Det är första året jag kör med två hundar och jag har ännu inte lärt mig att köra en hund i taget. När jag kör Stina funderar jag på hur jag ska handla med Griima och tvärtom. Husse behöver träna på och lära sig köra en hund i taget och hålla rätt fokus. Det kommer men lär väl ta ett tag.
Stor lycka. Nu är banan komplett som på Halåsen. Balansbommen är klar , utburen, uppsatt och hundtestad på banan. Den blev skitbra. Tack Morfar för att du lärde mig hantera verktyg och snickra och till Ulla och Jessica som lät mig pröva och öva mina praktiska kunskaper på att bygga stallet i Halåsen. Nu blir det inga mer agilityhinder att bygga. Nu är det sadelkammaren som är prio 1.