fredag 10 september 2010

Hemma igen efter 2 nätter på tåg!

I onsdags kväll hoppade jag på tåget ner till Örebro. Jag hade tid för en anställningsinterju på torsdagen klockan 13.00. Förbindelserna mellan Östersund och Örebro är inte de bästa, så det blev nattåg både dit och hem. Självfallet blev det då en hel del tid över. Passade på att strosa runt i Örebro både före och efter intervjun. Frukost intog på Clarion hotell. Inget går ju upp mot en riktig hotellfrukost med extra mycket allt och sedan en rejäl kopp kaffe feteråt. Detta var en av de få gånger som jag inte hade en tid att passa så frukosten fick dra ut på tiden.

Upptäckte Örebro som en trevlig och vacker stad. Staden är mer utbredd än byggd på höjden och det är mycket grönt, parker och torg att vandra emellan.

Örebro slott ligger mitt i centrum som en naturlig fyr och vägvisare omgiven av vallgravar som det förmodligen finns fisk i. Jag såg ett antal som stod och fiskade runtom där.

Upplevde intervjun som lyckad för min del. Åtminstone så kändes det bra både under tiden och efteråt. Verkar vara en bra arbetsplats med bra medarbetare och ett bra ledarskap. Efter att ha fått verksamheten presenterad lite mer för mig så blev tjänsten än mer intressant (verksamhetschef för syncentralen). Det finns mycket att gå in på om jobbet som sådant men jag lämnar det därhän så länge.

Hemresan gick bra. Sov bättre på än på nerresan trots att värmen i kupen inte gick att stänga av. På morgonkulan var det bara att fotvandra från station till jobbet och börja på en ny arbetsdag. Himla tur att det är fredag i dag. En hel helg att se fram emot.

onsdag 8 september 2010

Så var vi på G igen!

Det var ett tag sedan jag skrev och anledningarna därtill är många. Nu har det lugnat sig lite och jag är ånyo på banan. Hänt sedan sist är att DM är genomfört, inga strålande resultat men jag är nöjd utifrån de förutsättningar jag och Stina hade.

Har varit en hel del fix och trix med visningar av gården. DVS städning och visning om vartannat. Nu är det i allafall klart. Köparna skrev på kontraktet idag så nu ska det bara fixas till så att vi kan flytta till vår nya lilla oas i Segersjö.

Stor del av tiden har också gått åt till att ordna till saker inför "Storsjöhoppet". Sponsorjakt, samordning och dokumentation med mera. Tävlingen genomfördes i helgen som var och vi hade en fantastisk tur med vädret. Strålande väder att ha agilitytävlingar i. Både tävlande, funktionärer och sponsorer skall ha ett stort tack för att tävlingen blev så bra som den blev. På filmen här under kan ni se mina och stinas bravader på de olika banorna. Jag är jättenöjd med våra lopp. Vi hade kontakt, fart och fläkt men framför allt vansinnigt kul. Domarna hade verkligen lyckats göra roliga men lite luriga banor. Stort tack till Frida och Emma från Åre hundrehab som gav Stina friskvårdsmassage efter loppen respektive dag. Massagen gjorde att Stina inte var det minsta stel efter tävlingsdagarna. Något jag tar med mig. Stretching gör jag redan men kommer att lägga mer tid på massage efter loppen vilket är rejält skadeförebyggande plus att vi får en bra stund tillsammans efter loppen.


I kväll embarkerar jag nattåget söderut. Ska på en intervju i Örebro vilket känns lite pirrigt så här innan. Det hör ju inte till vanligheterna att man sitter på den sidan av bordet. Oftast sitter man på den andra. Förbindelserna mellan de två Ö jag far emellan är inte så bra. Åker onsdag kväll och kommer hem fredag morgon för att sitta i intervju ungefär 1-2 timmar på torsdagen. Men det ska bli riktigt roligt trots att det finns ett stort mått av spänning med.

Flyttlasset till nya bostaden går från Halåsen i mitten/slutet av oktober så nu är det packning av nästan allt. Det brinner lite eftersom Ulla och jag drar till Malta den 19 september. Då kommer Jessica att sköta gården och alla djuren. Hon som då är nyss hemkommen från Malta.