fredag 9 mars 2018

Englandsresenären lämnar....och förhoppningsvis även vintern...

I tisdags blev Fizz överlämnad till de sin nya matte och husse. Kändes bra att få träffa Irene och Andrew så att man får en bild av vilket liv hon kommer att få framöver. Fizz nya flock kommer att, utöver matte och husse, bestå av 2 kooikrar, 4 bordercollies samt ett gäng av raskatter. Tror inte att Fizz kommer att känna sig ensam.
Fick sms från Irene där hon skrev att flygresan till Frankrike gått bra. Nu var det bara bilresan till Barnsley i England kvar. Du är älskad och kommer att vara saknad av alla. Målet framgent är ett besök i England. Och så får vi förhoppningsvis följa dina vidare äventyr på nätet. Hon är verkligen en liten prinsessa vår "Joykooi Jade".

Så var då äntligen väntan över. Kennel JOYKOOI är nu officiellt vårt namnet på vår kennel. Tiden för överklagan gick ut i förra veckan så nu väntar vi bara på diplomet från SKK. På hunddata heter nu Wynjas valpar som de ska.
Namnet JOYKOOI kommer från Wynjas riktiga namn Trigger Just  For Joy samt att Wynja är ett fornnordiskt runtecken som står för bland annat kärlek och glädje. Vad kooi kommer ifrån tror jag inte behöver förklaras...åtminstone inte för kooikerfamiljen.

"Stal" den här från ett inlägg på facebook. Tycker det säger så mycket. Våga bryta mot Jantelagen. Det är helt okey att vara stolt över sig själv och det man har presterat. Varför skulle det vara fult?!?
Att vilja, våga försöka och kanske göra fel är ju betydligt bättre än att sakna vilja och mod. I och för sig gör man då aldrig fel men det blir heller aldrig något gjort.
Sen är det tragiskt att konstatera att det tyvärr finns individer som verkar ha en förkärlek för att klanka ner på de som försöker. Än värre är ju när de försöker glänsa på andras bekostnad. Som tur är så är det inte så många sådana människor men de som finns kan ställa till med mycket.
Bara konstatera att tillräckligt bra kommer man långt med. Vi kan inte vara perfekta i allt vi gör. Trots allt så är vi bara människor med allt vad det innebär med styrkor och utvecklingsområden.
Den som säger sig vara fullärd som människa har den längsta vägen att vandra.
Nu har vintern tillbringat tillräckligt med tid på de Bolltorpska ägorna. Det är hög tid för denna gäst att tacka för sig och släppa fram våren. Längtar verkligen efter värme och barmark. Precis när jag kommit igång med löpträningen, så kom det mer snö. Att springa på packad snö och is bekommer mig mindre då dubbarna fungerar alldeles utmärkt. Är värre med den där halva decimetern med blötsnö. På den biter inte dubbarna då de inte når ner till fast yta. Man sladdar bara omkring och min till åren komna kropp chansar jag inte med. En sträckning tar ju nästan en livstid att återhämta sig ifrån numera.
Jag längtar och ser fram emot att livet återföds i skira gröna nyanser efter en lång och färglös vinter. Att få komma ut i naturen utan en massa tjocka kläder som hindrar rörelserna. Ser fram emot att få gå och dra en klöv efter mig och sedan sätta selen på hund och spåra sig fram till spårslut genom en massa vinklar, återgångar och bloduppehåll.
Den här killen kommer ner och hälsar på Morfar i maj. Då blir det ut i skogen med kojbygge och enklare vildmarksliv. Korvgrillning står nog ganska högt upp på agendan. Bara vara ute i skogen och njuta av de mystiska ljuden som naturen frambringar....x