lördag 19 december 2009

Ledigheten är äntligen här - det drar mot jul.

Det har gått några dagar sedan jag skrev sist. Naturligtvis har det också hänt en del. Onsdagen rullade på som vanligt och sedan på natten kom Ulla och Jessica hem. Det blev ett fasligt liv på både Griima och Stina. e gnydde och småylade av pur glädje och lycka. Flocken samlad igen.
Torsdagens eftermiddag tillbringade jag med en av klinikens slutenvårdsavdelningar. Jag hade utbildning med dom och under rasten så visade jag filmen från Fäviken. Här kan ni se den.Att titta på den var en bra summering av årets agility, träning som tävlingar och uppvisningar.

På torsdagskvällen var det träning igen. Griimas tur. Det var 25 minus ute så det kändes riktigt varmt i ridhuset med sina 15 minusgrader. Vi var bara fem entusiaster som var där så det var ganska intensivt innan vi avbröt efter en och en halv timma. Griima skötte sig riktigt bra. Jag har en del jag måste tänka på eftersom hon är så "ny". Jag har alldeles för lätt att falla in i hur jag handlar Stina och det passar inte alls Griima så himla bra. Både hon och jag behöver mer grundträning tillsammans för att hitta varandra ordentligt.

Fredag. Sista arbetsdagen innan jul. Det var inte utan att det kändes riktig gott att fara hemåt. På kvällen började förkylningen visa sig. Visst är det typiskt att man håller sig frisk tills dess att ledigheten kommer.

Lördagen gick i lugnets tecken. Fixade dock vattnet i stallet som frös i går eftermiddag. Lade en värmekabel både utanpå slangen och en inuti. Så nu vore det väl sjutton om vattnet skulle frysa där igen.

tisdag 15 december 2009

Muren är äntligen borta och snöröjning genomförd

Det tog två dagar att bila bort och frakta iväg den rackarns muren. De kunde som sagt var verkligen bygga förr. På bilden här inunder ser ni hur det blev. En öppen och bra planlösning...
I går kom det cirka två decimeter med snö. Det blåste en del också så det lade sig lite drivor. Vid 21.00 hade det slutat snöa och plobilen hade åkt förbi. Ut och veva igång snöslungan och flytta snö. Vid pass 22.30 var jag klar och kände mig riktigt nöjd med resultatet. Nu har julstämningen infunnit sig på allvar. Det är bara Ulla och Jessica som saknas här hemma så blir det riktigt bra.

söndag 13 december 2009

Tredje ljuset är nu tänt

Nu på morgonen tände jag det tredje ljuset i adventsljusstaken. Det är något som Ulla brukar göra men nu när hon är hos världens bästa dotter så gjorde jag det. Mysigt men lite ensamt. På dagsprogrammet står med stora bokstäver "bila". Resten av muren skall bort.

Huvuddelen av denna dagen gick åt till att bila och frakta bort muren som var framför ligghallen. Nu är den helt borta. Det blev riktigt bra. Ser ut som en helt annan byggnad. De kunde verkligen konsten att gjuta förr. Hela jag skakar fortfarande efter att ha hållit i en "jättevibrator" hela dagen. Underarmarna och armbågarna har tagit mest stryk, liksom ryggen. Ett varmt bad löser nog upp det mesta.
Hundarna har skött sig riktigt bra under dagen. De har varit lösa och spankulerat runt under tiden som jag har jobbat med muren. Nu snöar det ute så den tredje advent kommer med julstämningen. Inne har Ulla verkligen fått till det med ljusstakar och tomtar. Nu är det juligt både inne och ute.