fredag 20 maj 2016

Äntligen värme och roligt med hund...

Det vilda livet på landet är fullt av vilt. Här håller Tinna och Gandur koll på en älgko som spanar in gröngräset på myren. Kon har en kalv som är strax innanför i skogen. Fick inte med den på bild, tyvärr. Värmen har både kommit, försvunnit och återvänt så nu bankar väl sommaren på dörren mer alvarligt än tidigare.
Det är inte bara älg som håller sig runt myren. Under den senaste veckan så har det på mornar och kvällar varit besök av en rådjurshind. samtidigt har det nästan alltid varit med en råbock som hållit sig på behörigt avstånd från hinden.
Även i Katrineholms centrum finns det vildmark. Stadsparken är dock av lite mer konstlad och färglagd karaktär. En trevlig oas att rasta de fyrtassade i då de är med på jobbet.
Tre hundar och en katt vill mer än gärna ha koll på vad matte gör med unghästen. Det skulle ju faktiskt kunna vara så att hon har något godis att förmedla även till dessa med sin bruna, mjuka och bedjande ögon.

1:a maj tillbringades inte med att vifta plakat och skrika slogans på stadens gator och torg.
Vi var några glada kooikerägare som tog våra pälsklädda och for till Karlskoga.

Det blev inga resultat att yvas över men vi hade roligt och hyfsad tur med vädret. Ovan finns några klipp från de olika loppen med respektive hund och förare. Laget Skooiarna avslutade med ett resultat i sista lagloppet....


Här är Wynjas hela lopp, lite seg och med några egna idéer på i vilken fart man löser banan då löphormonerna kolliderade i hennes söta lilla huvud.
Strax bortanför Segersjö Herrgård, mot Stora Mellösa finns det en liten äng på vänster sida. Varje år så blommar backsipporna in masse där. Ett litet naturreservat där kommunen liar gräset för att behålla denna lilla anemon. Där finns ungefär 200.000 plantor.
Och nej, jag har inte räknat men det har någon botanist på länsstyrelsen redan gjort... Vackert så man blir tårögd är det i alla fall.
Den Bolltorpska banan har fått komma ut ur sitt vinteride och är klar att nyttjas. Enda nackdelen så här i början av säsongen är att gräset växer så rackarns fort. Planen behöver friseras ganska ofta för att inte förvandlas till en äng.
Mitt upp i allt elände som finns runt omkring så är det bara att konstatera en sak med kraft.
Vi bor väldigt fint och har livskvalitet alldeles utanför dörren.