lördag 7 november 2009

Bråda dagar.

Griima fick en bra torsdagsträning. Vi körde lite hopphinder kombinationer för att få drag framåt. Lite grund för att hon ska söka sig framåt och inte vänta in mig. Lade ner en hel del tid på att få henne att gå upp på balansbommen. I somras sprang hon upp på gungbrädan själv och blev skrämd då den slog över. Efter ett tag gick hon över som om hon inte gjort annat. Dock lite osäker än men det är på G. Nästa torsdag är det Stinas tur igen. Anna-Karin - tack för ett bra upplägg på träningen.Igår var det full drag på gården. Förberedde så mycket som möjligt inför flytten av vattenhon. Kabel, slang och kopplingar.
Idag upptäckte jag att jag hade missat en viktig del. Slangdragningen gick alldeles förträffligt. Upptäckte dock att slangdimensionen på den nya slangen var grövre. Det hade jag missat att kolla. Snabbt iväg till Jula och fixa 2 övergångskopplingar. Tur, tur de hade både öppet och de dimensioner jag behövde. Hem igen och skruva ihop allt. Kopplade även in en slang under för att underlätta vid tömning av vattenhon.
När allt var klart och jag satte på vattnet gick jag ut för att kolla så allt fungerade som det skulle. Satan, det läckte vid karet. Stod och funderade medans hästarna stod och drack. Nivån i karet höjdes inte det minsta. Då kom jag på vad som var felet. Snabbt som ögat in i sadelkammaren och hämtade bottenproppen och satte i den i hon. Vips så fungerade allt. Gjorde iordning värmekabeln så att det bara är att ansluta en kabel till elen imorgon. På bilden ser ni hur det blev. Själv är jag riktigt nöjd.

onsdag 4 november 2009

Spännande för Grima i morgon.

I dag har de små liven inte fått så mycket att göra. I morgon blir det mer fokus på Stina och Griima. Stina ska få jobba lite med nosen och huvudet. Griima ska iväg till Dille och få arbeta med både kropp och knopp. Det blir hennes första riktiga agilityträningspass. Innan har vi ju bara prövat på en liten del i taget. Nu blir det verkligen till för henne att bekänna färg. Ska bli spånnande att se hur hon klarar av att hålla fokus och hur länge.
Till våren ska den här flocken ut på tävlingsbanorna och ha riktigt roligt. Stina i klass 3 och Griima som nybörjare i klass 1. Jag ser verkligen fram emot den kommande våren men först ska vi genomgå en vinter.....
Båda bilderna är från Storsjöhoppet där Stina tävlade och Griima var med för att få miljöträning och ingå i Stinas fanclub. Tack Jenny för de fina bilderna du tog.

tisdag 3 november 2009

Mycket är det som händer.

Helgen är slut och jag är ensam hemma med hundar, katter och alla hästar. Igår for Ulla och Jessica ner till Strömsholm. Det blev nattkörning men som tur var så klarade Jessica uppkörningen i går. Nu kunde de två turas om att köra vilket var perfekt
Det är inte utan att det känns lite tomt när världens bästa dotter åkt iväg till skolan igen. Julen är snart här så då dyker hon upp igen.
I mailen fick jag en hälsning från Sundsvall. Här ser ni Stinas son Trolli. Visst ser han ut som en stabil border collie? Stina är riktigt stolt över sina avkommor. Det verkar också som om alla i kullen fått en hel del av mammas positiva egenskaper och inte bara utstrålningen.

Under den gångna helgen har det också hänt en hel del med ligghallen. Det enda som är kvar att göra nu är att få vattenledningen till isobacen på plats och koppla in den samt att snickra till "dörren" som ska dela av ligghallen över vattenkaret. Då det är klart återstår bara att dra om lite stängseltråd. Får se hur det blir med tid under kvällarna i veckan.