lördag 26 september 2009

Härliga lördag

Synd att det bara finns en lördag per vecka. För idag har det varit en härlig lördag. Bra väder, blåsigt med milda vindar och uppehåll. Jobbade på med gaveln på ligghallen och fick den klar. Fortsatte sedan med att dra fast lite vinkeljärn i golvet. Mockade och fixade för kvällsfodringen. Skönt att det bara var 2 boxar och utegångsstallet. Så nu luktar det av friskt spån och det luktar verkligen rent och fräscht.

Tog en paus i byggandet och tränadelite med hundarna på banan. Stina gick bra. Blev lite kontaktfältsträning, slalom och en hinderfyrkant för att köra in lite handling med snäva svängar. Griima fick sig också ett pass i fyrkanten innan jag gick vidare och körde lite balansbom med henne. Körde även lite slalom med henne. Fick räta upp käpparna lite till idag för att hon skulle få en lite större utmaning. Gick jättebra. Ska fortsätta ett tag till med endast svagt snedställda käppar innan jag rätar upp dem helt.

På kvällen var jag och Ulla bjudna till "granngården" på middag. Det vankades fondue med nöt och älg med alla tillbehör och det hela avslutades med glass och kaffe. Allt var riktigt smarrigt så nu är jag riktigt stinn....

fredag 25 september 2009

WOOOPS! She did it again...

Ja, vem har nu gjort vad igen? Det är Stina den lilla rackaren som ånyo har hittat någon mumsigt luktande sörja att gnida in i sin päls. När jag kom hem från jobbet så talar Ulla om att "din" hund luktar illa igen. Hur kul var inte det på en skala. Ulla hade i allafall helt rätt; Stina luktade långt ifrån lavendel. Då var det dags för en första schamponering. Sen stack Ulla och jag till stan och köpte spån på granngården(affären-inte grannfastigheten)och sedan en sväng till Maxi för att handla lite mat. Fredagsmys inte att förglömma.
När vi kom hem igen så var det dags för en andra schamponering eftersom Stina fortfarande luktade skunk eller något annat liknande stinkdjur. Hon är himla duktig att stå still i hon när jag håller på att tvätta och spola henne. Hon står blixtstill. Däremot ruskar hon sig så fort hon kommer ner på golvet och är jag inte tillräckligt snabb med att slänga en handduk över henne, så är både jag och rummet dyngsurt. Jag undrar jag vad det är hon rullar sig i och vart det där illaluktande finns........
"Ullas hund" Griima luktade naturligtvis fortfarande gott, hela kvällen. Titta bara vad de myser. Själv fick jag hålla till godo med en blöthund. Men hon är ju "min" Stina så det gör inget.

onsdag 23 september 2009

En bra dag

Det har varit en bra dag på jobbet med en massa som blivit gjort. Väl hemma så var det ett snabbt ombyte och ut till ligghallen. Fick en hel del gjort där innan jag for till brukshundklubben med Stina.
Ulla tog med sig Griima ut då hon och Marie var ute på en ridtur upp på Halåsberget.
Jag och Stina stack till klubben och tränade på agilitybanan där. Hann precis köra klart innan fortsättningskursen skulle börja. Stina gick kanon. Så snacka om att jag åkte med glädje hemåt. Sedan var det lite fix med stall, hästar och hö innan det var dags för sängen.

tisdag 22 september 2009

GRATTIS ALLA STINAVALPAR!

Idag är det 1 år sedan Stina nedkom med sju små svartvita charmtroll.

GRATTIS alla valpar/unghundar och till era hussar och mattar.

måndag 21 september 2009

Härliga måndag. Full av aktivitet

Slut på helgen och fullt drag på jobbet. Har suttit i stort sett hela dagen och lyssnat på presentationer om hur klinikens olika öppenvårdsenheter jobbar. Det gav en hel del matnyttigt. Till exempel att alla inte har haft en helhetssyn på hur klinikens olika enheter interagerar med varandra. Bättre efter de här presentationerna hoppas jag.

Väl hemma så var det ett snabbt klädbyte och ut i byggsvängen. Fortsatte med ligghallen. Satte igen "dassdörrarna" och kapade upp för fönster. Det var riktigt roligt nu när man ser hur resultatet växer fram. Det går undan nu när allt grundarbete är gjort. Det syns inte på samma sätt som nu men det måste göras för att kunna gå vidare. Att det var bra väder gjorde väl inte saken värre.

Tog en paus från byggandet och tränade hundarna lite. Stina satt fint och väntade medan jag tränade Griima. Junioren hade dock lite problem att hålla sig lugn när mamma tränade.
Griima var jätteduktig när jag tränade lite hoppkombinationer för att inte tala om slalomet. Fick räta upp käpparna lite så att hon fick en större utmaning. Det löste hon med bravur. Prövade också på balansbommen. Jag fick över henne men hon är fortfarande ganska osäker på balanshindren efter sin soloutflykt på gungbrädan på klubben för ett par veckor sedan. Det blir sakta men säkert bättre och bättre. Stina var som vanligt säkerheten själv.

Byggde lite till innan jag tog med mig våra fyrfota vänner på en skogspromenad. Efteråt var det mockning och fodring av hästarna. Ulla hade gjort ost och skinkpaj som gled ner utan några protester. Hon är duktig, min Ulla.

Äntligen. Film från "Storsjöhoppet".

Sent omsider lyckades jag få till det med filmen. Inte super, men tillräckligt bra. Hoppas att det inte blir ett återkommande problem med att få in filmen från kameran till datorn. Fick lära mig ett nytt program nu. Tyvärr så fanns inte alla delar med i det redigeringsprogram jag fick lov att använda till denna filmen.

Filmen visar Stinas och mitt segerlopp i agilityklass 2 på söndagen samt vårt lag, "Tre med skägg och en med fjun" som kom tvåa i hopplagklassen samma dag. Laget består av, i startordning; Thomas & Stina, Birk & Agge, Jimmy & Extra samt Roger & Jib.