söndag 22 oktober 2017

Fix, förberedelser och flockpromenad

Hösten kryper på och förberedelserna inför Wynjas valpning fortgår. Ulla kollar upp vad som behöver köpas in och vad vi kan fixa själva. Panelen som blev över och restbitarna har fått bli panel i den kommande valphagen. Efter erfarenhet från Stinas valpar så vet vi att kompostgaller mot väggen inte räcker. Av någon anledning så gillar valpar att slicka i sig både tapeter och tapetlim. Nu minimerar vi den risken. Ni kan se det på en av bilderna längre ner.

Griima har börjat få problem med sina trampdynor igen. Verkar som om det är kombinationen fukt och kyla som gör att huden på trampdynorna släpper. Har börja smörja tassarna med en lite antiseptisk salva som heter "vinter pad". Denna har påskyndat läkningen tidigare och verkar även fungera preventivt. Bara för husse att ta sig i kragen så att daglig smörjning inte glöms.

Vår dräktiga Wynja har haft lite svårt att få i sig mat några dagar. Fullt naturligt under ett visst skede i dräktigheten. Vi har också bytt till ett annat foder från Royal Canin. Nu går hon på "starter" som är ett foder för dräktiga och digivande tikar. Det är dessutom samma foder som valparna kommer att vänjas in på. En av flera bra saker med Royals foder är att de har foder som är anpassat för varje del av en hunds liv eller särskilda behov. Stina och Griima går på ett som heter "aging" och innehåller saker som den åldrande hunden behöver för att må bra. Dessutom behöver man inte fundera vid byten mellan de olika typerna av foder då basen är liknande och inte påverkar magarna på de pälsklädda.
Stora delar av den Bolltorpska flocken delar på soffhörnan. Plötsligt låg de bara där och sov i varandras närhet. De smög upp den ena efter den andra för att få lite kontakt och sova ihop.
Den dräktiga flockmedlemmen låg kvar i valplådan med sin växande mage. Hon har inte alls velat visa upp magen. Men nu fick jag åtminstone till en bild. det är ju inte mer än cirka 3 veckor kvar och frågan är om det inte är mer än 4 valpar!? Man märker nu att hon börjar bli lite otymplig och mer social än tidigare. Allteftersom dagarna går kommer hon nog mer och mer ligga på sidan och visa upp sin "valpmage". Hon verkar verkligen trivas i det restaurerade arvegodset från Stina. Valplådan snickrade jag ihop till Stina för 9 år sedan då hon fick valpar, bland annat Griima som är en av de 7 valpar som Stina fick. Nu blir det spännande att se hur många det blir i kullen efter Wynja och Dalton.

Passade på att ha säsongspremiär i helgen. 3 påsar till lågt pris inhandlades på fredagen. På lördagen öppnades och åts både den första och tredje påsen. Däremellan åts också påse två upp.
Juleskumsfrosseri är inte att förakta. Julmusten får dock vänta ett tag till....
Ulla jobbade så jag fick svulla i min ensamhet tillsammans med hundar och katter. Det gjorde faktiskt ingenting alls, fniss. Det var väl tur att jag inte köpt mer. Gav mersmak...

Finväder i helgen. Lite kyligt och blåsigt men torrt. Solen har varit framme en hel del och det har både hundar och katter njutit av.
Det var faktiskt lite kallt om rumpan att åka runt på gräsklipparen och klippa gräset för sista gången för i år. Ja, det är åtminstone vad jag hoppas på. Vädret inbjöd även till flera promenader i helgen. Premiär för mig att Felix följde med. Han hängde på som om det var det naturligaste som fanns att göra.
Felix tog täten och guidade hundarna på eftermiddagens promenad. Dom tre tjejerna följde med ganska bra i början men började sedan tappa fokus på den lille killen i täten.
Han vände sig om flera gånger för att se efter så att de inte fastnade för länge med att lukta på alla goda dofter
Nu är väggpanelen i valphagen klar. Den enda som saknas nu är valplåda, kompostgaller och matta på golvet. Ja självklart saknas valparna också men de kommer när de kommer. Känns skönt att vara ute i god tid med förberedelserna. Mjölkersättning är införskaffad och det är bara lite annat fix som ska ordnas fram. Sedan är Bolltorp klar att ta emot ett gäng kooikervalpar