måndag 13 maj 2013

En premiär som heter duga

Igår blev det en tidig morgon med bilfärd till Jönköpings brukshundklubb. Agilitytävling med dubbel klass2 stod på programmet. När jag väl kommit på plats och fått upp tältet så fick jag en sån go känsla i kroppen. Att höra sin barndoms dialekt i högtalarna och från övriga arrangörer när jag pratade med dem så kändes det nästan som om jag tävlade på hemmaplan.

En av systerdöttrarna kom och kollade. Hon fick svara för filmandet vilket var perfekt. Som följeslagare hade hon sin egen hund samt syrrans flock om tre stycken. De fyra pappisarna skötte sig utmärkt under hela tiden, utom under sista loppet för mig och Griima vilket märks på filmen.. Trots det så är jag himla tacksam för att du filmade loppen det blev som jag ville ha det. Och tack för trevligt sällskap.

Debutloppet i agilityklass gick över förväntan. En nolla, tredje plats och pinne...

I första hopploppet var hon inte så fokuserad, 5 hinderfel och tidsfel..

Under agilitylopp 2 tappade hon farten och fick 10 hinderfel och hade gett upp farten helt..

Här kom farten tillbaka och det gick skitbra, bortsett från en disk. Husse styrde fel vid en tunnelingång men hon fick tillbaka farten.

Trots allt så är jag nöjd med de fyra starterna. Griima "löpte" så att hon gick som hon gick är jag jättenöjd med. Roliga och utmanande banor med två för mig nya starthinder. Förstahindret i ett hopplopp var en tunnel och i det andra hopploppet så var starthindret däcket. Ställde till med mer mentala problem för husse än Griima. Tävlingen var bra arrangerad så heder till arrangörerna då det flöt på bra. Och tack till domarna för trevliga och utmanande banor.

Efter tävlingen så åkte jag till kyrkogården i Bankeryd. Ett besök vid Mammas grav. Satte dit ett par vitsippor och satt där en stund med Griima. Hon var upp i aniktet och slickad bort lite tårar som rann. Var väl lite orolig för husses ändrade sinnesstämning.
Mamma dog för ganska precis 6 år sedan och jag saknar henne lika mycket nu som då. Trots tårarna så kändes det skönt att sitta vid Mammas grav en stund.