tisdag 8 augusti 2017

Nytt jobb, ny bil, Max 2 år och en jaktmässa med hundarna

Efter några veckor i Kumla kommun så börjar det bli lite struktur på dagarna. Detta kommer nog att förändras i september då personalen kommer och vi börjar på riktigt med Akvarellen.
Jag har faktiskt inte tagit av åt fel en gång då jag kommer ut på 52:an från Segersjövägen, (vänster-Katrineholm och höger-Kumla). Känns som om jag gjort ett bra val med byte av arbetsgivare.

Tassemobilen v.2 är nu inredd och klar som jag vill ha den med inriktning "hundbil". Det enda som återstår är väl att pimpa den lite på utsidan med tassavtryck eller lämplig bild/bilder. Dock är det inget som brådskar. Återstår bara att lägga ut version 1 på blocket till försäljning under rubriken reservdelsbil/fixa själv....
Maximilian har hunnit bli 2 år. Tycker inte alls att det var länge sen som Jessica drog med mig ut i skogen för att grilla korv en vinter. Det är ju faktiskt 20 år sen! Bara konstatera att åren går fort och det verkar som om dom bara går fortare och fortare. Det var ju faktiskt sju år sedan vi flyttade från Jämtland.
Visst saknar man Jämtland i vissa stycken och en del människor. Dragningen har ju blivit starkare i och med barnbarnet. Dock saknar jag inte de långa vintrarna/korta somrarna.
Jag och Ulla åkte bil upp för att vara med och fira Max då han fyllde. Det var roligt att få vara med och se hur han njöt av att vara i fokus.
En såpbubbelmaskin fascinerade honom mycket då det formligen bara vällde ut såpbubblor då den startade. Att det även var en del rörliga delar och att den lät gjorde nog inte upplevelsen mindre. Kanske ska köpa in två och ha ett "bubbelhinder" för hundarna...
Varje barns dröm och varje förälders mardröm!
Max fick ett eget trumset att gå lös på. En perfekt sak att ge bort men en skräck att få. Som tut var så var det inte så himla högljutt. Hade nog varit värre med en marschtrumma med ett rejält trumskinn på. Då hade ju Max kunnat marschera omkring med ljudet. Nu är han åtminstone stationär.
Äntligen! Efter idogt letande på både nät och i affärer så har Mormor kunnat ge Max en alldeles egen Bolibompa drake. De har tagit upp produktionen av dessa igen vilken borde glädja både barn och föräldrar. Ryggsäcken blev poppis för den satt kvar på ryggen bra länge.
Det var riktigt roligt att vi kunde komma upp och vara med på barnbarnets kalas. Men jag tror att mamma och pappa får börja rensa lite bland leksakerna för nu har Max än mer att dra fram.
Favoriten så här långt verkar vara "duplo" för det kan han sitta med en bra stund. Sedan är det ju böcker som gäller. Han springer och hämtar en och så får jag sitta och läsa den. sedan är det dags att springa och byta ut den mot en annan. Just nu är det mest bilderna som intresserar.

Den Bolltorpska flocken har varit på turné.
Vi lasatade den Bolltorpska banan och drog iväg till Sunne och den jaktmässan som gick av stapeln där den 4-5. Vi for upp på torsdagen och byggde bana och installerade oss på Spa Selma. På fredagsmorgonen tyckte jag mig höra hundarna ropa till mig att de ville vara kvar på rummet och även bo kvar. De hade verkligen njutit av lugnet och den nya miljön där husse hade fokus bara på dom.
Under fredag och lördag hade vi uppvisningar och folk fick prova på med sina egna hundar under handledning.
Vi hade en himla tur med vädret. på fredagen regnade det konstant fram tills dess att det var dags för första uppvisningen. Sen kom det lite skurar av och till under helgen men inga under den tid vi hade våra uppvisningar eller då folk provade agility. Det var perfekt med en inhägnad bana. Inte för att det behövdes för vår del, men det var tryggt för dem som kom och provade på och sedan behövde inte jag inte fundera över inspringande hundar eller barn. Blev också en tydlig markering att det var ett arbetsområde och inte någon lekpark.

Griima och jag tar oss en svängom på banan inför en ganska stor publik. Banan är belägen precis nedanför herrgårdsbyggnaden så vi har verkligen en fin inramning på uppvisningarna.

På fredagskvällen var det gemensam middag för utställarna och jag fick förmånen att vara med. Mycket god tvårätters som gick i viltets tecken. Som avslutning kom Lasse Kronér och svarade för underhållning i form av musik och lite vitsande. Mycket trevligt och många härliga skratt.
Precis som förra året njöt jag av parkmiljön och var runt och tittade lite i parken. Längs en gång har de som en liten utställning med mindre bronsfigurer. Det var en helt ny uppsättning än den som var i fjol. Vad sägs om denna häst med en liggande flicka på ryggen? Kostar 20.000 kronor...
På lördagseftermiddagen så var det dags att packa i hop och fara hem. Fick hjälp att lasta banan vilket var toppen eftersom min "gosskropp" var både mör och sliten.
Det var inte utan att kroppen var lite stel när jag klev ut ur bilen hemma på kvällen. Att jag aldrig lär mig. Är så noga med att värma upp och varva ner och stretcha hundarna. Men min egen kropp tar jag inte så väl hand om. Det lär väl bli äldreomsorgen som får ta hand om den på sikt.....

Trots både bra boende, god mat och trevligt umgänge så var det riktigt skönt att komma hem. Gladast blev i alla fall katten Felix som saknat sina hundkompisar. Ordningen återställd.