torsdag 15 oktober 2009

Taket snart klart...

Nu är det bara några plåtar kvar sedan är taket klart. Vilket förhoppningsvis kommer att ske under kvällen.
Mittenmuren skall bort men det blir förmodligen till våren. Ikväll skall det dras lite kabel och sättas upp lampor inne i ligghallen. Så när mörkret faller ikväll så ska de små kusarna kunna stå i ligghallen i natt.
Efter hand ska hallen delas av i två delar så att både stona och valackarna har varsin del och då skall även vattnet dras om. Detta blir dock när det blir.

onsdag 14 oktober 2009

Det går framåt.

Under tiden som jag väntade på att Ulla skulle bli hämtningsklar passade jag på att träna hundarna lite på klubbens bana.

Nu undrar ni nog vad det var jag skulle hämta Ulla från. Hon fick igår reda på att hon fått en återbudstid på operation tills idag. Så idag har hon varit och opererat sitt knä. ÄNTLIGEN! Det var en miniskskada plus en skada på brosk under knäskålen. Och inget såg de på röntgen.
Det gick riktigt bra för redan under kvälen kunde hon räta på benet utan att det gjorde ont. Så snart kan hon nog ge sig ut och rida lite igen.

Medan jag väntade så var jag som sagt och tränade lite. Lyckades få Griima att gå över balansbommen själv igen. Hon skrämde sig själv sist genom att rusa iväg över gungbrädan. Självklart var ju sedan alla balanshinder livsfarliga att beträda. Men peppar, peppar, enträgenhet och lugn vinner.

Byggnationen av ligghallen går framåt. Tyvärr så blir det lite giftigt att lägga plåt på kvällarna. Kylan gör att det blir en tunn ishinna på dom och då är det dags att lägga av för dagen. Har som riktmärke att då jag halkat omkull 2 gånger så packar jag ihop. Håller mig dock borta från kanten så jag inte drattar i backen. Skitskoj att se hur det nu tar form. Nu syns ju resultatet vilket inte var så himla enkelt under det grundläggande arbetet. Men det måste ju också göras.
Så här såg det ut i söndagseftermiddag innan jag började lägga på takplåten.




I går innan det blev mörkt såg det ut så här inne i ligghallen. Cirka 1/3 av plåten var då på plats. Blir öppet, luftigt och bra.



Kroppen är lite sleten och öm, men det går ju framåt. I höst/vinter kommer jag att träna hundarna i Dille ridhus. Har kommit med i tävlingsgruppen för Stina och gruppen med vana förare med nya hundar med Griima. Torsdagskvällarna kommer att tillbringas i Dille med något som är VANSINNIGT KUL.