söndag 9 juni 2013

Välkommen Wynja.

Nationaldagen firades på klassiskt Bolltorpsmaner. Lugn och ro på tunet med flaggan hissad i det vackra vädret. Trevligt besök av Monika från metropolen Örebro. Det var sill, potatis och nubbe till den sena lunchen och senare grillades det så kallade spett med diverse godsaker påträdda och sedan lagda på grillen. En dag helt i min anda med lite altanbyggande och mellansnack i pauserna.

Några tog det lite coolare än andra. Linus vet inte vad som komma skall utan passar på att njuta av friden så länge det går...

I arla morgon embarkerade den Bolltorpska flocken tassemobilen för att fara söderut. Väl där så skulle vi fixa papper och allt för den nya flockmedlemmen. Trigger just for joy.

Innan alla papper ordnades så fick vi hälsa på alla elva valparna. Ulla ropade högt, "Vi tar allihop!" då de med små sylvassa tänder for omkring på och runt henne. Det var en helt otrolig känsla att sitta bland alla elva lyckliga valpar som inte vill annat än att få uppmärksamhet och lite kel. Vi njöt i fulla drag.

Allt roligt har ett slut men detta drog ut lite mer eftersom vi fick med oss vår nya flockmedlem hem.

Det lilla livet låg i Ullas knä hela vägen hem. Inget gnäll och pip eller någon åksjuka där inte. Hon tog bara över och ägde, hur lugnt och sansat som helst. Sov mest hela tiden. Åt, drack och gjorde sina behov då vi rastade under resans gång. Hon var jätteduktig och både jag och Ulla var mäkta imponerade.

På resan diskuterades det livligt om vad vi skulle kalla det lilla livet. Ja, livligt och livligt. Vi hade några förslag som nog skulle passa bra men ett stack ut mer än de andra. Det var "Wynja" som är ett fornnordiskt runtecken och står för glädje, kärlek och fred. Och vad kan passa bättre med koppling till hennes kennelnamn än just Wynja. Tack till Ylva Roos som via fb föreslog namnet till oss. Det lilla livet är verkligen en "Wynja"

Väl hemma så klev hon kavat in och tog befälet över både katter och de andra hundarna. Ja hon tog inte över egentligen utan tog bara sin plats i flocken som den yngsta medlemmen. Precis som om hon inte gjort något annat.

Det blir ju många nya intryck då man flyttar hemifrån...

...så då är det tryggt att vila ut i mattes famn en stund.

Idag är det söndag och vi har haft Wynja hemma hos oss sedan i fredags. Ta i trä - inga olyckor inne ännu. Men jag vet att de kommer.

Altanbygget går framåt. I morgon är det dags för en ny tripp till Byggmax för att få hem lite mer trallvirke och trallskruv. Sedan är det bara att börja lägga däcket igen.

I går var jag och Griima i Frövi och tävlade. Det blev en andraplacering och pinne i hopptvåan men en diskning i agilityloppet. Disken berodde på att jag "tryckte" ut Griima på fel hinder. Valde fel väg och var på fel ställe just då annars gick det riktigt bra. Som vanligt hade Frövi lyckats få till en bra tävling med bra flyt och inga "f-ups".