torsdag 22 oktober 2009

Snart helg igen...

I morgon är det fredag, vilket innebär att det snart är helg igen. Den här veckan har verkligen gått fort. När jag for hem från jobbet igår så såg det ut, som fotot visar, nedanför backen hemmavid. Värmen går ur älven så dimman driver in och fryser till som frost på träden. Riktigt stämningsfullt men det ser kallare ut än vad det är.

Har sågat upp brädor till ved. Det blev fyra skottkärror som kördes in i pannrummet. I helgen tänkte jag jobba med hundarna. Långa promenader, kanske blir det cykelträning till "timmerkojan" om det är väder.Då tar jag med mig lite fika till både mig och hundarna. Det är en plats där jag verkligen finner lugnet och får energi. Det är inte alla förunnat att få tillfälle att bara vara ibland.
Griima ska tränas mer i slalom och både hon och Stina ska få jobba med skallarna ordentligt. Har varit lite slarvig senaste veckan.

tisdag 20 oktober 2009

Tisdagkväll och höstmörker.

I går plockades agilitybanan in under tak. För en gång skull innan snön kom. I morse var jag med Stina på djursjukhuset och vaccinerade henne. Använde presentkortet vi vann på "Storsjöhoppet". Nu är Stina och Griima i fas med vaccinationerna vilket underlättar längre fram. På lunchen tog vi en rejäl promenad. Bland annat gick vi på stan ett tag vilket uppskattades av Stina. Hon gick och trippade så stolt vid min sida och liksom talade om för alla att här kommer jag och "min" husse. Hundarna som vi mötte tittade hon lite nedlåtande på som om de inte riktigt räknades.
Det har varit riktigt fint höstväder här i jämtland i dag. Kyligt men soligt och fint.
Efter jobbet drog jag igång motorsågen och kapade upp brädor och reglar till ved som jag sedan bar in i pannrummet. Resterna av ligghallens väggar får tjäna som uppvärmning av huset.
Nu ser jag fram emot att börja träna på Dille. Torsdagskvällarna kommer att vara efterlängtade. I och med att jag kommit med i två grupper, en grupp med Stina och en grupp med Griima, så har jag träning nästan varje torsdag fram till April. Yes! Vansinnigt kul. På torsdag den 29/10 startar träningen med att hinderparken flyttas till Dille.

söndag 18 oktober 2009

Nu är helgen slut.

Söndag kväll och helgen är i stort sett slut. Det har varit en aktiv helg. Hela dagen igår drog jag el till ligghallen. Idag kopplades den in. Eureka! Det varde ljus. Både nattlampa och strålkastare.
Började ta ner muren som skall bort. Fick så här långt bara bort den övre delen trots att jag använde en baklastare för att försöke välta den eller trycka sönder den. Får ta resten bit för bit genom att bila sönder den. De kunde bygga förr.
I dag var veterinär Ulf här och vaccinerade samt kollade på lite hästar. Han fick även vaccinera Griima. Så nu har hon full vaccinationspott. Bara underhållsvaccinationer att hålla reda på. Ska beställa tid för Stina på Djursjukhuset för vaccination. Vi vann ju en vaccination på Storsjöhoppet. Blir enklare att hålla reda på vaccinationerna då båda skall ha samtidigt.

Tog en paus i rivandet av muren för att träna hundarna. Ja, träna och träna. Det var mer att de skulle få jobba lite med skallen. Lite uppletande var väldigt uppskattat av både Griima och Stina. De är riktigt duktiga.

I morgon kväll ska jag plocka in min agilitybana, vinter på väg. Fram till i april/maj blir det träning i Dilles ridhus. Jag är med i två träningsgrupper. Tävlingsgruppen med Stina och gruppen med vana förare med nya hundar med Griima. Så de flesta torsdagskvällar kommer det att tränas på under vintern. Vansinnigt kul.