fredag 15 maj 2015

Nu djäklar kom farten...och stoltheten...

Blir ett tag mellan gångerna jag uppdaterar men det blir liksom lite mer varje gång istället. Som nu. Mycket hund och lite arbetsrelaterat.

Lördagen den 2 maj var dagen då jag och Wynja hittade farten. Fem bra lopp med 5 fel i varje blev resultatet. Nöjd hund och husse for hem och tog sedan en söndag i lugn och ro

Under förrförra veckan hamnade jag i Katrineholmskuriren vid två tillfällen. Först lite på måndagen och sedan betydligt mer på onsdagen. Att hamna i media är ju nu inte alltid av ondo. I detta fall var det riktigt roligt. Att jag har bra personal visste jag. Att få det bekräftat från en enkät där de som vi är till för har svarat gör det bara så mycket roligare.
En längre tid har jag sagt att jag har Katrineholms bästa enheter. Nu är det nästan så jag kan säga att jag har Sveriges bästa enheter. Inte utan att jag är stolt över vad min personal presterar hemma hos de vi finns till för. Stort tack till personalen och fortsätt jobba med det som ni är så bra på. Stå stolta över er profession och det jobb ni gör då ni har ett av samhällets svåraste jobb.

Tänk vad det händer saker i den praktiska världen. Om jag haft en spårväska av denna typ då jag höll på med bruks och tjänstehund hade allt varit enklare.
.
Nu blir det i alla fall smidigt att köra viltspår. Sitter bra utan att vara i vägen. Lätt- och snabbjobbad då åtkomsten till lina och sele är maximal. Dessutom enkel att ta av och på plus att man alltid har kniv och sjukvårdsprylarna med i spåret utan att behöva ryggsäck eller putande fickor som stramar.

Provad den ordentligt i förra veckan då Lisa lagt ett spår för oss. Rackarns vad jag fick på fingrarna för mitt sätt att arbeta med Wynja.
Visar sig att jag glömt en hel del sedan jag körde bruks- och tjänstehund. Dessutom är ju Wynja signalkänsligare då vi kör agility vilket gör att hon jobbar betydligt bättre i spåret då inte husse är där och petar. Gick betydligt bättre då jag höll mig på behörigt avstånd i linans längd.

Vatten hade jag med mig men det låg ju i bilen!!! Efter en kraftfull reprimand från Lisa så ligger det nu alltid en flaska med vatten för Wynja i den där bra väskan. Det var bara att bita i det sura äpplet och göra om, och göra rätt. Wynja löste trots husses strul spåret bra och husse fick en massa lärdomar att ta med sig och göra verkstad av.

ÖBK hade i tisdags kväll klass 1 tävling för small och medium. Jag och Wynja var med och gjorde 3 starter. Farten hade vi med oss från Västerås och gjorde tre nollade lopp med bra placeringar i varje.
Rosetter, tre till antalet följde med oss hem i bilen.
Vi hade en otrolig tur med vädret. Regnade lite när vi kom och sedan var det uppehåll resten av kvällen. Väl hemkomna så öppnade himlen spjället och släppte ner en försvarlig mängd med vätska.

Summering sedan förra inlägget:
* Jag är glad och stolt över mina hundar och det vi presterar tillsammans både på träning och tävling.
* Jag är stolt över min personal på de tre enheterna jag är chef för.
* Jag är glad för de chefskollegor jag har där vi stödjer och bryr oss om varandra. Länge sedan jag stötte på den här chefskulturen vi har på område 1 i vård- och omsorgsförvaltningen i Katrineholm. Senast var när jag jobbade i försvaret. Saknades tyvärr i både det landsting och den kommun jag jobbat i sedan dess, eller så var jag bara på fel område i dessa....

Och för att trotsa Jante ordentligt...
* Jag är stolt över mig själv!